Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Gimnazijalci briljiraju na takmičenjima, Majski među najboljima u Srbiji

Gimnazija Veljko Petrović Sombor

Somborski gimnazijalci kontinuirano pravdaju poverenje svojih profesora i svojim marljivim radom dokazuju da je uspeh u tim okolnostima zagarantovan. Ipak, ove godine izdvojio se učenik Gimnazije koji je ostvario ubedljivo najbolje rezultate tokom tekuće školske godine. Naime, Nemanja Majski je na Srpskoj informatičkoj olimpijadi osvojio peto mesto, a ovaj uspeh tim je veći ako se uzme u obzir činjenica da se takmičio sa đacima treće i četvrte godine, dakle – starijima od sebe.

Osim ovoga, Majski je osvojio dve prve nagrade na državnim takmičenjima – iz matematike i programiranja, a uzeo je i drugu nagradu na republičkom takmičenju iz fizike. Kako navode iz Gimnazije „Veljko Petrović“, Majski se time svrstao među najbolje srednjoškolce ne samo u Gimnaziji i u Somboru, već i u celoj Srbiji.

Osim Majskog, zapažene rezultate ostvario je i Vanja Vasiljević, koji je na Srpskoj informatičkoj olimpijadi osvojio treće mesto. Mentor ovim đacima na SIO bio je Duško Obradović.

Na republičkom takmičenju iz biologije, među 12 učesnika iz Sombora, najbolja je bila Ana Knežević, koja je osvojila prvo mesto. Drugo mesto je zauzela Jelena Đaković, a treće mesto Ana Bajak.

Na 15. gimnazijskom turniru u malom fudbalu, učenici sportskog smera osvojili su prvo mesto. Najbolji igrač turnira bio je gimnazijalac Stefan Đurić.

Tagovi:
Pročitajte još: