Gimnaziji „Veljko Petrović“ izuzetna Vukova nagrada za 2016. godinu

Somborska Gimnazija „Veljko Petrović“ tokom 2016. godine često je bila u žiži javnosti.  Razlozi su bili različiti – često je bila pominjana po  uspesima  učenika na republičkim i međunarodnim takmičenjima, ali i uspešnom učešću na raznim konkursima.

Na izmaku 2016. godine stiglo je još jedno priznanje – Kulturno-prosvetna zajednica Srbije somborskoj Gimnaziji dodelila je izuzetnu Vukovu nagradu za dugogodišnji doprinos razvoju kulture i vukovskih ideala.

Nagrada će biti uručena početkom februara 2016. godine.

Nema sumnje da će i  realizacija projekta „Rekonstrukcija i dogradnja fiskulturne sale Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor“ omogućiti mladim, pre svega atletskim nadama ove škole, dobre uslove za trening i  željene rezultate na  takmičenjima. Postojanje savremene fiskulturne sale .doprineće i razvoju fizičke kulture i afirmaciji rekreacije, kao sastavnog dela života. U Gimnaziji se nadaju da se na početak radova  neće dugo čekati jer je projekat,  čija je ukupna vrednost 47.012.947,30 dinara, odobren za finansiranje. Projekat finansiraju Ministarstvo privrede Republike Srbije sa 19.588.728,04 dinara i Grad Sombor sa 27.424.219,26 dinara – navodi se u dopisu Poslova informisanja i odnosa sa javnošću Gradske uprave grada Sombora.