Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Google briše sve Gmail naloge koji se ne koriste više od dve godine

Gmail

Google će ove godine zaoštriti svoju politiku koja se odnosi na neaktivne Gmail naloge.

Oni koji žele da zadrže Gmail nalog moraće da se loguju barem jednom u 24 meseca jer je Google najavio novu politiku za neaktivne naloge. Prema „starim pravilima“ iz 2020. godine, kada je ukinut i beskonačni prostor za Google Photos, Google je brisao podatke sačuvane na nalozima ukoliko se korisnik nije logovao dve godine, ali od ove godine će takvi nalozi biti potpuno izbrisani, piše Klix.ba.

Novo pravilo stupa na snagu najranije u decembru ove godine, tako da bi se oni koji žele da sačuvaju svoj Gmail nalog trebalo logovati. Iz Googlea tvrde da uklonjene Gmail adrese više neće biti dostupne kako njihovim korisnicima, tako ni drugima.

Aktivnost Gmail naloga se odnosi na čitanje ili slanje emailova, korišćenje Google Drivea, gledanje YouTubea, preuzimanje aplikacija s Google Play Storea, korišćenje Google Searcha ili korištenje naloga za prijavljivanje na aplikacije ili usluge treće strane.

Međutim, ove aktivnosti ne pokrivanju uobičajenu upotrebu Google naloga poput kreiranja aliasa koji prosleđuju email na primarnu adresu, pa je nejasno da li će takvi nalozi biti uklonjeni.
Google spominje da je održavanje pretplate na nešto poput Google One jedan od načina aktivnosti, ali to nije nešto što se radi sa alternativnim nalogom.

Kada nova pravila stupe na snagu, kompanija će krenuti s brisanjem naloga koji „nisu dirnuti“ nijednom nakon kreiranja, a takođe namerava da šalje više notifikacija na adresu i alternativni email u periodu od nekoliko meseci pre konačnog brisanja, piše Klix.ba.

Tagovi:
Pročitajte još: