Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Grad Sombor nastavlja sa ulaganjem u sportsku infrastrukturu

Sportska infrastruktura

Članica Gradskog veća zadužena za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva Antonija Nađ Kosanović, zajedno sa predsednicom Saveta Mesne zajednice „Stapar“ Gordanom Bojanić i saradnicima, obišla je radove na sanaciji i adaptaciji tribina na stadionu Fudbalskog kluba „Hajduk“ u naseljenom mestu Stapar, u sklopu kojih je izgrađen prostor za stadionsku ložu, te postavljene čelične stepenice.

„Osnovni uslov za sprovođenje aktivnosti iz oblasti sporta, fizičkog vaspitanja i rekreacije jeste postojanje dovoljnog broja sportskih objekata, koji zadovoljavaju propisane uslove kako bi se u njima mogle odvijati sportske aktivnosti. Tim povodom, Grad Sombor je iz budžeta za 2023. godinu izdvojio više od 8 miliona dinara za unapređenje sportske infrastrukture, a među njima je i tribina u Staparu“, istakla je članica Gradskog veća, te dodala: „Nadamo se da će ovim ulaganjima meštani i fudbaleri naseljenog mesta Stapar imati bolje uslove kada su u pitanju odigravanja važnih utakmica, kao i provođenje slobodnog vremena u lepšem i boljem ambijentu na fudbalskom stadionu“.

Nađ Kosanović naglasila je da su do sada završeni radovi na izgradnji nove trim staze u Bloku 82 u Rokovačkoj šumi, gde su građani Sombora dobili novu trim stazu u dužini od 750m, a sve u cilju rekreacije i provođenju slobodnog vremena u prirodi. Zatim, završeni su radovi na postavljanju nadstrešnice nad fudbalskim tribinama u naseljenom mestu Kljajićevo, u kojem su takođe završeni radovi na adaptaciji bazena, oko kojeg je izliven betonski plato i postavljena protivklizna podloga, te zamenjene dotrajale trščane nadstrešnice.

Tagovi:
Pročitajte još: