Grad Sombor i NSZ raspisali javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje

Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje  nezaposlenim licima raspisan je 2. jula i biće otvoren 68 dana, odnosno do 7. septembra 2018. godine.

Nezaposlena lica koja podnose prijavu moraju biti na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ),  filijala Sombor i moraju imati završenu obuku za razvoj preduzetništva.

Subvencije će se dodeljivati u jednokratnom iznosu od 180.000,00 dinara, odnosno 200.000,00 dinara ukoliko se subvencioniše  samozapošljavanje viškova zaposlenih, a subvencija u iznosu od 220.000, 00 dinara  dodeljivaće se u slučaju samozapošljavanja nezaposlenih osoba sa invaliditetom.

Subvencije će se dodeljivati radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, odnosno osnivanja privrednog društva ukoliko osnivač zasniva radni odnos u privrednom društvu.

Zahtev za dodelu subvencije sa biznis planom, nezaposleno lice podnosi Nacionalnoj službi za zapošljavanje – filijala Sombor, Apatinski put br. 1, 25000 Sombor, neposredno ili putem pošte, na propisanom obrascu.

Sredstva u iznosu od osam miliona dinara za sprovođenje samozapošljavanja, obezbedili su grad Sombor i NSZ.

Lokalna samouprava je obezbedila 4.500.000,00, a NSZ 3.500.000,00 dinara. Subvencionisanjem samozapošljavanja biće omogućeno zaposlenje za 40 nezaposlenih lica.

Javni poziv i zahtev sa biznis planom, dostupan je ovde.

Izvor: sombor.rs