fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Građani Kule dobili moderan centar grada

Građani Kule su dobili moderno uređeno urbano jezgro grada, koje je danas otvoreno za saobraćaj. Naime, od neuglednog i zapuštenog centra grada centar Kule je postao lepo i prijatno mesto za šetnju, ali i atraktivan prostor za preduzetnike i trgovce.

Predsednik opštine Kula Perica Videkanjić, zajedno sa saradnicima, obišao je danas tim povodom potpuno renoviranu i infrastrukturno opremljenu Kramerovu ulicu. Vrednost radova je 60 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta i mesnog samodoprinosa.

Videkanjić je rekao da je ovo poklon svim građanima Kule i najavio da će se i u narednoj 2017. godini nastaviti sa izgradnjom velikih infrastrukturnih projekata u kulskoj opštini. On je istakao da će ovaj
ambijent biti još lepši kada se sredi park sa fontanom, koji se nalazi u neposrednoj blizini centra grada, i izgradi novi Dom zdravlja.

Narednih meseci će biti povećana kontrola svih učesnika u saobraćaju, a ulica će biti zabranjena za teretna motorna vozila. Usled povećanja pešačkog saobraćaja brzina vozila je ograničena do 30 km na sat.

U sklopu rekonstrukcije Kramerove ulice u Kuli izgrađena je moderna pešačka zona sa novom podlogom, parternim uređenjem sa kandelaberima, klupama i izgrađenom kanalizacionom i vodovodnom mrežom, kao i sa telefonskom kablovskom mrežom – navodi se u dopisu.

 

Tagovi:
Pročitajte još: