GRAĐANIMA I DANAS 50 MILIONA EVRA Država nastavlja sa isplatom pomoći, za 100 evra do jutros se prijavilo 4.078.000 građana

Za jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra do jutros se prijavilo ukupno 4. 078.000 građana, potvrdili su za “Blic Biznis” u MInistarstvu finansija. Danas se nastavlja isplata novca onima koji su se prijavili onlajn putem ili telefonski, a dnevno se isplaćuje oko pola miliona građana. Juče je na račune građana u bankama prebačeno 50 miliona evra i danas će još toliko.

Poslednji dan kada će država uvažiti prijavu je 5. jun, a onima koji se prijave tog poslednjeg dana, novac će biti isplaćen najkasnije do 7. juna.

Penzionerima i korisnicima socijalne pomoći novac je već isplaćen, a očekuje se da će do 1. ili 2. juna biti završene sve isplate za one koji su se već prijavili.

Kako podići novac

Prijavljivanje i onlajn i telefonom, je vrlo jednostavno i traje manje od minuta, a građani prilikom prijave ostavljaju svoj jedinstveni matični broj (JMBG), broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun, na koji će im biti uplaćeno 100 evra.

Ukoliko državljanin nema tekući račun, potrebno je da se pri podnošenju prijave izjasni u kojoj banci želi da mu se otvori jednokratni namenski račun – ili da tu banku izabere sa spiska prilikom onlajn prijave, nakon čega će račun automatski biti otvoren, bez ikakvih troškova. Nakon podizanja novca, namenski račun će biti ugašen.

Preuzeto: blic.rs