fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Gradonačelnica sa saradnicima posetila Stapar

U nastojanju da se funkcionisanje seoskih  mesnih zajednica sagleda na najbolji mogući način, neposrednim sagledavanjem stanja na licu mesta, gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i Miroslav Kovačić, član Gradskog veća za komunalnu delatnost i investicije posetili su Stapar. Sastanku sa  Miroslavom Plavšićem predsednikom Saveta i Ljiljanom Đurišić, sekretarom Mesne zajednice MZ „Stapar“ prisustvovala je i načelnica Zapadnobačkog upravnog okruga mr Latinka Vasiljković, kao i direktori javnih komunalnih preduzeća: „Vodokanal“,  „Čistoća“, „Prostor“ i „Zelenilo.“

Obraćajući se prisutnima Gradonačelnica je istakla da je svrha posete da se sagledaju problemi na koje meštani najčešće  ukazuju, ali i da se razgovara o potencijalima sela.

Predstavnici  MZ „Stapar“ su se zahvalili na poverenju lokalnoj samoupravi koja je prepoznala potencijale ovog sela i odredila da kancelarija Lokalne akcione grupe bude u ovom selu.

Staparci  su se požalili na probleme oko atmosferske kanalizacije, ali su naveli da imaju i izrađen projekat za rešavanje ovog problema, kao i da su izradili projekat za izgradnju fekalne kanalizacije.

Govorilo se i o održavanju lokalnih i atarskih puteva, izgradnji otresišta,javnoj rasveti,  higijeni sela za koju su istakli da je na visokom nivou, te da povremeno imaju probleme sa psima lutalicama.

Gradonačelnica Dušanka Golubović je navela da će se i prilikom koncipiranja budžeta za 2017. godinu voditi računa o prioritetnim  problemima seoskih mesnih zajednica.

Predstavnici lokalne samouprave posetili su i OŠ „Branko Radičević“ i etno prostoriju i crkveni muzej koji su u sklopu škole, vrtić i ambulantu Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“, kao i prostorije Udruženja žena „Staparska ruža“ – navodi se u saopštenju Poslova informisanja i odnosa sa javnošću Gradske uprave grada Sombora.

 

Tagovi:
Pročitajte još: