Gradonačelnici dodeljeno najvažnije priznanje “Somaratona

Atletsko rekreativni klub „Somaraton“ 15. februara 2020. godine obeležio je jubilej – deset godina od osnivanja. Svečanom dodelom priznanja i plaketa najuspešnijim pojedincima zvanično je završena trkačka sezona u 2019. godini, koja je bila i više nego uspešna, sa dve osvojene seniorske bronzane medalje na državnim prvenstvima i uspešno organizovanim državnim prvenstvom u polumaratonu, koje je održano u okviru 40. Somborskog polumaratona.

Osvrćući se na proteklih deset godina, predsednik ARK „Somaraton“ Damir Marković je istakao da je u Somboru trčanje odavno prevazišlo svoju dimenziju fizičke aktivnosti.

„To je postao način da se svoj grad učini boljim mestom za život. Pored toga što sve više naših sugrađana počinje da vodi računa o svojim zdravim navikama i čini nešto dobro za sebe, to je i vid promocije grada Sombora kao jedne sredine u kojoj se ceni i vrednuje svaki segment društvene nadogradnje“ rekao je Marković.

Ovom prilikom gradonačelnici Sombora Dušanki Golubović dodeljeno je najvažnije priznanje koje dodeljuje Somaraton – Plaketa za doprinos razvoju rekreativnog trčanja za 2019. godinu.

Kako se navodi u obrazloženju „Somaratona“, gradonačelnica Sombora, gospođa Dušanka Golubović zaslužila je ovo priznanje jer je svojim ličnim angažovanjem napravila velik i nemerljiv doprinos razvoju trčanja u našem gradu. Dosadašnju praksu i ustaljene stereotipe koji se vezuju za čelne ljude, gradonačelnica je zamenila za razumevanje i, pre svega, konkretnu podršku. Bilo da je učesnik jedne od trka u našem gradu, ili da nastupa kao gradonačelnica Sombora, njena podrška trkačkoj misiji – razvoju zdravijeg i srećnijeg društva je neupitna.