fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Gradonačelnik Novog Sada sa kineskom delegacijom o unapređenju saradnje

Milan Đurić

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić primio je u Gradskoj kući delegaciju Šangajskog komiteta Kineske narodne političke konsultativne konferencije koja boravi u poseti Srbiji na čelu sa predsednikom Komiteta Hu Venrongom.

U delegaciji su između ostalih, bili i Jing Jing, član Komiteta i prvi inspektor za Šangajsko narodno udruženje za prijateljstvo sa stranim zemljama i Đang Iing, član nacionalnog Komiteta i zamenik predsednika Šangajske opštinske komisija za privredu i informatizaciju, u prisustvu predstavnika Ambasade Kine u Srbiji.

Gradonačelnik Đurić je Kineskoj delegaciji predstavio privredne, turističke i ekonomske potencijale Grada Novog Sada, a posebno je istaknuta važnost Univerziteta u Novom Sadu i Fakulteta tehničkih nauka koji školuje buduće IT stučnjake.

Sagovornici su ocenili da su međunarodni odnosi Srbije i Kine dobro razvijeni, i da zahvaljujući tome, postoji mogućnost za nastavkom saradnje, posebno u oblasti turizma, sa fokusom na povećanje broja turista, razvoja infrastrukture, privrede i obrazovanja, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Gradonačelnik se osvrnuo i na prijateljske veze koje Grad Novi Sad neguje sa Gradom-pobratimom Čangčungom od 1981. godine, ali i sa Gradom Ningboom sa kojim ima potpisan Memorandum o razumevanju 2015. godine i dodao da su u toku pregovori sa administracijom kineskog grada Fudžou, glavnog grada pokrajine Fudžijan na krajnjem istoku zemlje, za uspostavljanje institucionalne saradnje.

Kineska delegacija boravi u poseti Srbiji od danas do 25. septembra 2023. godine u okviru „Šangaj – Srbija ekonomsko-trgovinskog foruma“ koji je deo inicijative “Pojas i put”.

Tagovi:
Pročitajte još: