Gradu Somboru dodeljeno priznanje Mladgrad

12. avgusta na Međunarodni dan mladih u Skupštini Grada Beograda, Gradu Somboru dodeljena je nagrada MladGrad za Nacionalnu prestonicu mladih u 2018. godini.

MladGrad je priznanje za ukupan doprinos lokalne samouprave unapređenju položaja mladih, koje dodeljuje Krovna organizacija mladih Srbije svake godine. Nagrada se dodeljuje jedinici lokalne samouprave za sveukupan doprinos unapređenju položaja mladih u lokalnoj zajednici i to na predlog udruženja mladih i/ili za mlade koji nominuje svoju lokalnu zajednicu na osnovu dosad postignutih rezultata po pitanju mladih i u oblasti omladinske politike.

Grad Sombor je nominovalo udruženje Somborski edukativni centar u partnerstvu sa Kancelarijom za mlade Grada Sombora.

Ispred grada, nagradu je primila gradska većnica za oblast sporta, dece i omladine, Antonija Nađ Kosanović i tom prilikom se zahvalila na priznanju i istakla da je nagrada velika čast za Grad Sombor, ali i odgovornost da u budućem periodu nastavimo sa razvojem omladinske politike na lokalnom nivou.

Koordinatorka za decu i mlade, Bojana Nešović, prezentovala je prisutnima rad Kancelarije za mlade i organizacija koje ove godine realizuju Lokalni akcioni plan za mlade.

Zahvaljujući ovom priznanju, mladi, organizacije mladih i za mlade imaće mogućnost da u narednih godinu dana prezentuju primere dobre prakse iz Sombora, kao i da sarađuju sa resornim ministarstvom i akterima omladinske politike na nacionalnom nivou.

Izvor: sombor.rs