GRCI PONOVO ZATVARAJU GRANICE ZA SRBE?! Odluka može stupiti na snagu već u PONOĆ

Grčki državni organi su obavestili srpske.

Kako javlja TV Prva, pozivajući se na “nezvanični, ali pouzdani diplomatski izvor”, grčko Ministarstvo spoljnih poslova danas donosi odluku i najverovatnije zatvara granicu za državljane Srbije.

Odluka bi mogla već u ponoć da stupi na snagu, a o tome su grčki državni organi obavestili srpske.

Ministarstvo spoljnih poslova Grčke nije za Tanjug moglo da potvrdi informaciju da će Grčka ponovo zatvoriti svoje granice za državljane Srbije zbog pandemije virusa Covid-19, ali nije isključilo takvu mogućnost. 

Novinari su se obratili dežurnoj kancelariji u Ministarstvu spoljnih poslova Grčke, koja je zadužena za sva pitanja i informacije vezane za pandemiju virusa, i na pitanje da li je tačna informacija da će Grčka ponovo zatvoriti svoje granice za državljane Srbije dobili sledeći odgovor:

– Nemamo potvrdu o tome. Čuli smo istu informaciju. Verovatno će biti zatvorene granice, ali kao MSP ne mogu da potvrdim tu informaciju u ovom trenutku – rečeno je u toj kancelariji.

Podsetimo, direktor Jute Aleksandar Seničić već je govorio da li je tako nešto moguće.

O tome se priča, a ta priča dolazi iz Brisela, koja insistira na protokolima da se liste revidiraju svakih 14 dana. Ono što znamo jeste da ne sme da bude više od 16 zaraženih na 100.000 stanovnika. Srećom, mi se još uvek nalazimo daleko od te granice, ali to svakako može da predstavlja problem. Moramo da pratimo šta se dešava, da bismo mogli putnike da obaveštavamo o svemu – rekao je tada.

Podsećamo, u poslednja 24 sata u Srbiji su na korona virus testirane 7.434 osobe, pozitivno je njih 325, a nažalost osam lica je preminulo.

Ukupno je u našoj zemlji od početka epidemije preminulo 306 osoba. Prema podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut” trenutno se na respiratorima nalazi 86 pacijenata.

Preuzeto: Srbija Danas