fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Greška koju svi pravimo: Evo zašto ne smemo da ostavljamo punjač u utičnici

Utičnica

Da li ste jedan od onih koji ostave punjač uključen u utičnici čak i nakon što je uređaj napunjen, ponekad tako zna stajati i danima? U nastavku saznajte zašto ova praksa nije preporučljiva i kakve negativne posledice ta greška može da ima.

Meyer’s companies, kompanija za grejanje, klimatizaciju, vodoinstalacije i elektroinstalaciju, upozorava na negativne strane ostavljanja punjača u utičnici na duže vreme.

Kada ostavljate punjač telefona uključen u struju, jedna od najvećih opasnosti je rizik od požara. Ako se punjač pregreje, postoji mogućnost da se nešto zapali. Ova situacija je posebno opasna ako punjač ostavite uključen preko noći, jer možda nećete biti u blizini da primetite požar na vreme.

Još jedna negativna posledica ostavljanja punjača telefona uključenog u struju je povećanje računa za struju. Čak i kada vaš telefon nije priključen na punjač, sam punjač i dalje troši energiju. Dakle, ukoliko ga ostavite neprekidno uključenog, možete nepotrebno potrošiti veliki iznos novca na računu za struju.

Ne samo da ostavljanje punjača telefona uključenog povećava vaše račune za struju, već i gubi energiju. Kada ostavite punjač uključen, čak i ako telefon nije spojen na njega, punjač i dalje koristi napajanje iz utičnice. To znači da sva ta potrošena energija odlazi na grejanje vašeg stana i čini vazduh još zagađenijim.

Tagovi:
Pročitajte još: