Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Hranu za bebu sam spremala vrlo lako: Jela je zdravo i raznovrsno, imale smo vremena za igru, a ja za kafu u miru

Hrana

Jedna mama podelila je svoje iskustvo sa aparatima za pripremu hrane koji su joj, kako kaže, olakšali život a beba je uvek imala zdrav obrok.

Aparati za pripremu hrane za bebe koji su u poslednjih nekoliko godina veoma aktuelni na našem tržištu, vrlo često su meta komentara. Dok se neke mame kunu u njih i govore kako su im spas kada je priprema čvrste hrane za bebe u pitanju, druge ipak smatraju da je stvar pomodarstva i da je to samo ‘bacanje’ para jer isto to može da se uradi i na šporetu.

Ja sam jedna od majki koja sam imala aparat za pripremu bebine hrane i mogu da kažem da mi je mnogo pomogao. Obzirom da sam po gotovo ceo dan bila sama sa bebom, da nemam ‘baka, tetka, strina… servis’, da je muž dolazio sa posla sat vremena pred bebino kupanje i da mi je svaki trenutak proveden sa detetom od ključne važnosti, mogu da kažem da sam prezahvalna ovom aparatu.

Koristila sam Avent 2 u 1 aparat koji može da kuva na pari i da blenduje kašicu. Sat vremena pred pripremu obroka spremila bih namirnice, oprala, očistila i iseckala, stavila u aparat, uključila i bezbedno uživala sa svojom bebom igrajući se na podu, učeći je svemu onome što je bitno za njen uzrast. Nisam morala da ustajem više puta, da mešam, da dolivam vodu ili da brinem da nešto ne zagori. Mogla sam mirno da provedem kvalitetno vreme sa detetom, a zvuk aparata bi mi javio kada je hrana spremna. Izbacila bih višak vode, okrenula aparat na drugu stranu i izblendala i obrok za bebu je spreman.

Ono što me je posebno privuklo jeste priprema hrane kuvanjem na pari jer je to najzdraviji način pripreme zbog toga što zadržava najviše hranljivih materija u namirnicama. Pored toga, u ovom aparatu sam mogla da pripremam sve, voće, povrće, meso, ribu…

Mana je što nisam mogla da kuvam pirinač jer bi zrna upadala kroz rupice odakle se ispušta para, ali sigurno velika prednost što se sve skuva za 20-25 minuta i što ne morate da stojite pored šporeta već to vreme možete da posvetite bebi ili da jednostavno popijete kafu na miru ako beba spava.

Moje iskustvo je odlično i aparat sam dugo koristila, isplatilo se ono što sam uložila. Da li vi imate iskustvo sa ovim aparatima i kakvo vam je iskustvo?

Postoje više aparata, a neki mogu i da odmrznu hranu i da je podgreju, zavisno od broja funkcija koje aparat ima.

 

Tagovi:
Pročitajte još: