fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Humane AI pin sa neograničenim pristupom veštačkoj inteligenciji: Pričvrstite na odelo i imate projekciju na svom dlanu

Human Al Pin

Mlada kompanija Humane AI predstavila je zanimljiv novitet pod nazivom Humane AI Pin, piše The Verge.

Ovaj mali gadžet se lako pričvršćuje na odeću poput broša i prikuplja podatke pomoću ugrađene kamere.

Uređaj se sastoji od dve glavne komponente: kvadratnog kućišta i baterije koja se lako može pričvrstiti na odeću ili druge površine pomoću magneta. Radi na Snapdragon procesoru, iako se konkretan model ne otkriva.

AI Pin nema ekran i kontroliše se isključivo glasom. Međutim, uključuje zvučnik, kameru, senzore dubine i senzore pokreta.

Pored toga, kućište sadrži mini-projektor koji može da prikaže informacije na spoljnim površinama, uključujući dlan. Interakcija je moguća i preko panela na dodir. Neke funkcije se aktiviraju dodirom, kao što je uključivanje audio i video snimanja.

Osnovna namena uređaja je povezivanje sa veštačkom inteligencijom preko softvera AI Mic. Pristup ChatGPT-u je jedna od njegovih glavnih funkcija.

Operativni sistem Cosmos automatski šalje korisničke zahteve potrebnim alatima umesto da učitava programe i upravlja njima. Uređaj omogućava pristup standardnim funkcijama neuronske mreže, kao što je pisanje poruka u stilu vlasnika, analiza nutritivne vrednosti sa fotografije i još mnogo toga.

AI Pin se reklamira kao potpuno autonoman uređaj koji ne zahteva sinhronizaciju sa pametnim telefonom. Cena uređaja je 700 dolara, uz dodatnu mesečnu pretplatu od 24 dolara, što uključuje telefonski broj mreže T-Mobile, skladište u oblaku i neograničen pristup veštačkoj inteligenciji.

Tagovi:
Pročitajte još: