Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

I dalje zatvoren aerodrom u Hamburgu: Muškarac drži četvorogodišnju ćerku kao taoca, pregovori u toku

Aerodrom

Na aerodomu u Hamburgu u Nemačkoj otac drži četvorogodišnju ćerku kao taoca u automobilu i želi sa njom da otputuje u Tursku zbog čega je aerodom evakuisan, a letovi su otkazani, čime je pogođeno 3.200 putnika.

Automobil je parkiran direktno pored aviona, objavio je Bild, navodeći da je Turčin vozeći audi bez registarskih oznaka probio barijeru i dovezao se direktno do putničkog aviona Turkiš erlajnsa.

Portparol policije Sandra Levgrun rekla je za Bild da je policija sa muškarcem pregovarala celu noć na turskom, da se pregovori nastavljaju i da je pozadina incidenta očigledan spor u vezi sa starateljstvom nad detetom.

Neposredno pre nego što su naoružanog muškarca primetile snage bezbednosti na aerodromu, supruga je alarmirala policiju.

Ona je upozorila službenike da njen muž juri na aerodrom sa detetom. Navodi se da je otac, Turčin (35) iz Donje Saksonije, u subotu uveče ukrao dete od majke.

On je prošao automobilom kroz barijeru na teren aerodroma i dva puta je pucao u vazduh iz oružja, a zatim iz vozila bacio dve zapaljene boce, rekao je portparol policije.

Policija je saopštila da niko nije povređen, dok je aerodrom objavio da je trenutno zatvoren za poletanja i sletanja, preneo je Rojters.

Tagovi:
Pročitajte još: