Igor Mirović obišao radove na izgradnji puta Stapar-Sivac

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović,obišao je danas radove na izgradnji lokalnog puta od regionalnog značaja Stapar–Sivac, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila više od 150 miliona dinara.

Radi se o saobraćajnici dužine 15 kilometara, čija će gradnja trajati do kraja 2021. godine, a koja će se raditi u tri faze.

Prema rečima Mirovića, ova deonica puta, iako je lokalnog karaktera, ima regionalni značaj.  

“Vrednost radova  za ovu prvu deonicu iznosi negde oko 150 miliona dinara i ja verujem da ćemo ukupnu deonicu, koja nije mala i koja iznosi preko 15 km, završiti do kraja 2021. godine. Ovo je zajednička inicijativa Pokrajinske vlade, grada Sombora i opštine Kula. Ovaj put bio je planiran šezdesetih godina i nikada nije realizovan, ali mi smo uspeli da pripremimo projektnu dokumentaciju, da izdvojimo novac i da krenemo u prvu fazu radova“, istakao je predsednik Pokrajinske vlade.

On dodaje i da je u protekle tri godine, na teritoriji Sombora, Pokrajina uložila više od 500 miliona dinara za infrastrukturne projekte, za izgradnju Industrijske zone, kao i za projekte vodosnabdevanja u naseljenim mestima Sombora.

Kako je izjavila gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, ovo je projekat o kojem se dugo govori i na čiju se realizaciju čekalo decenijama:”Ovaj projekat je ucrtan u planska dokumenta Pokrajine ali i grada Sombora već više od jedne decenije, i u tom smislu svakako da je i ovo kao i brojne druge stvari koje su decenijama čekale, došlo na svoju realizaciju“.

Obilasku radova, pored predsednika Mirovića i gradonačelnice Sombora, prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević, član Gradskog veća Miroslav Kovačić i direktor JKP „Prostor“, Goran Nonković.