Igralište u Lugovu, sadnice na zelenim ostrvima

Kako je i najavljeno, radnici građevinske operative „Zelenila“ otpočeli su radove na izgradnji dečijeg igrališta u salaškom naselju Lugovo kod Sombora. Trenutno su postavljeni tobogan i ljuljaška, narednih dana, nakon pripreme betonske podloge, tu će biti ugrađeni i klackalica, penjalica i vrteška, a zatim i dve klupe koje izrađuju majstori „Zelenila“.  Reč je o nastavku akcije čiji je cilj da nijedna MZ niti naseljeno mesto na teritoriji Sombora, ne bude bez dečijeg igrališta.

Radnici JKP „Zelenilo“ Sombor uredili su četiri tzv. „zelena ostrva“ na magistralnim saobraćajnicama na ulazu u Sombor. Tokom prerthodnih dana na dva ostrva na Bezdanskom putu, i još dva na Subotičkom, nakon pripreme terena, ukupno je posađeno 800 sadnica dekorativnog šiblja. Reč je o evonimusima, jasminumima, kotonasterima, berberisima i juniperusima. Nakon obavljenog posla sadnice i podlogu valja i održavati, baš kao što to svakodnevno čine radnici „Zelenila“, okopavanjem i kosidbom, kao i zalivanjem ukrasnog šiblja.

U poslednje vreme brojni sugrađani prijavljuju probleme sa krošnjama ispred njihovih kuća koje su urasle u provodnike na banderama i predstavljaju potencijalnu opasnost prilikom jačeg vetra, a u nekoliko navrata se desilo i da su grane obarale crepove sa krovova.

Po nalogu nadležnih organa, radnici JKP „Zelenilo“ Sombor izlaze na lice mesta i vrše orezivanje uraslih krošnji, kao i ova ekipa koju smo zatekli u Ulici Ognjena Price, na pokretnoj platformi sa motornim testerama u rukama, na „visokom“ zadatku. Nakon orezivanja problematičnih krošnji, orezano granje se sakuplja i odvozi sa lica mesta.

Izvor: JKP Zelenilo Sombor