Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Imate problem sa masnom kosom? Vreme je da isprobate obrnuto pranje

Kosa

Koliko god brige vodili o kosi, ona stalno izgleda masno i neugledno. Da li vam je ovo poznat scenario? Ne brinite, mnogima je.

Zato bi bilo idealno da primenite metodu koja je savršena za one sa tankom kosom i masnim temenom. A, verovali ili ne, sve je u načinu pranja.

Ukoliko ga promenite, pramenovi će vam mnogo bolje izgledati i sasvim sigurno neće delovati “beživotno”, već će biti puni volumena. Vreme je da isprobate obrnuto pranje.

Obrnuto pranje

Reč je o obrnutom pranju kose koje obećava pramenove pune volumena, a ono podrazumeva prvo korišćenje regeneratora, a zatim i šampona. To je obrnuto od standardnog pranja kose. Iako deluje čudno, tehnika obrnutog pranja je isprobana i ima brojne potencijalne prednosti.

Ako prvo negujete kosu, pretpostavlja se da će vaši pramenovi lakše upiti hranjive i hidratantne sastojke. Šamponiranje nakon toga takođe pomaže u uklanjanju dela regeneratora koji potencijalno može da umasti pramenove i učini ih teškima, kao što je to slučaj kod standardnog pranja kose. Sve navedeno može da vam pomogne da vaša kosa izgleda sjajnije i mekše.

Težina i vlaga

Proces je jednostavan – prvo pokvasite kosu, zatim nanesete regenerator. Odmah nastavite s šamponiranjem, a na kraju kosu dobro isperite. Ova tehnika je idealna za one sa tankom kosom i masnim vlasištem, zato što uklanja upravo taj deo težine i vlage regeneratora pre nego što počnete sa oblikovanjem. U slučaju da imate suvu i grubu ili kovrdžavu kosu, ova metoda nije najidealnija, gde je korak regeneracije koristan za dodavanje dodatne vlažnosti.

Tagovi:
Pročitajte još: