Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Inkluzija romske i marginalizovane dece

U okviru Zajedničkog programa za inkluziju romske i marginalizovane dece u obrazovni sistem, Crveni krst Sombor realizuje dve komponente projekta i to: Podrška romskoj deci u obrazovanju i Promocija humanih vrednosti.
Zahvaljujući ovom programu, našu Organizaciju danas su obišli predstavnici Crvenog krsta Srbije, Crvenog krsta Vojvodine, Lokalne samouprave i Školske uprave Sombor, državna sekretarka u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Ana Maria Viček sa saradnicama, predstavnica UNICEF-a Tanja Ranković, predstavnica Švajcarske organizacije za razvoj Lidija Vujačić.

Goste su pozdravili sekretar Crvenog krsta Vojvodine gospođa Lidija Ric Rihter, Antonio Ratković – zamenik gradonačelnice kao i Biljana Klipa sekretar Crvenog krsta u Somboru.

Nakon radnog dela i predstavljanja aktivnosti u Crvenom krstu Sombor, obišli smo i OŠ „Bratstvo jedinstvo“ u Somboru gde realizujemo aktivnosti sa decom, a o čemu su više govorile Tanja Janičić, direktorka Škole i Snežana Ivković – profesor razredne nastave, kao i volonteri Crvenog krsta. Posetili smo i radionicu sa decom koju su organizovali naši mladi vršnjački edukatori.

Aktivnosti u Bačkom Monoštoru realizujemo kako u Predškolskoj ustanovi, tako i u samoj školi. Aktivnosti sa decom uzrasta 3 – 5 godina romske i neromske nacionalnosti program je koji realizujemo od 2001.godine, a isti su predstavili Ivan Petrović – pedagoški asistent, Magdalena Jager – vaspitač kao i Aleksandra Perović, direktorka Predškolske ustanove „Vera Gucunja“. O volonterskim aktivnostima i samim počecima rada sa decom govorila je Mirjana Filipović, volonterka Crvenog krsta.

Direktorka škole 22. Oktobar u Bačkom Monoštoru upoznala je prisutne o aktivnostima koje naša Organizacija realizuje u ovoj školi, o značaju aktivnosti koje realizujemo sa romskom decom i značaju ovog vida saradnje.

Smatramo da je ovo bio jedan izuzetno uspešan dan i koristim ovu priliku da se zahvalim svim saradnicima koji su izdvojili svoje vreme i posvetili ga našoj Organizaciji – navodi se u dopisu Crvenog krsta Sombor.

 

Tagovi:
Pročitajte još: