Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

iOS 17.5 noviteti: Apple i Google rade zajedno da bi vaš iPhone bio bezbedniji

iPhone

Apple-ov operativni sistem iOS upravo je dobio novu verziju 17.5, koji bi već trebalo da je dostupna za preuzimanje i instaliranje na sve iPhone telefone koji mogu da je podrže.

Najzanimljiviji novitet koji nova verzija iOS-a donosi je podrška za otkrivanje neželjenih “tragača”, dostupna za više platformi.

Razvijena u saradnji sa Google-om, ova funcija će omogućiti da dve mreže – Apple-ova Find My i Google-ova nova Find My Device – mogu da rade zajedno, kako bi suzbile neželjeno praćenje i “pokušaje uhođenja”, i o tome blagovremeno upozoravale korisnike.

Takva obaveštenja će raditi bez obzira na to koji je operativnu sistem uparen sa kojim uređajem.

Korisnici, za početak samo oni u zemljama Evropske unije, takođe će dobiti mogućnost da preuzimaju aplikacija direktno sa vebsajtova, zaobilazeći App Store ili druge prodavnice aplikacija trećih strana, što je u potpunosti identično Windows ili Android platformama.

Od noviteta tu je još i Apple News, koji sada dobija oflajn režim za News+ servis, omogućavajući korisnicima da pristupe Today feed-u i News+ kartici čak i kada uređaj nije povezan. News+ takođe dobija i novu igru, kao i novu statistiku za igrače Puzzles igara.

Tagovi:
Pročitajte još: