fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

iPhone konačno dobija funkciju koju Android telefoni imaju već punih 15 godina

iPhone

Apple je konačno odlučio da u najnoviju verziju svog iOS operativnog sistema doda funkciju koji korisnici Android uređaja imaju mogućnost da koriste već punih 15 godina.

Po prvi put do sada, iOS 18 će korisnicima omogućiti da slobodnije i na sopstveni način preurede raspored ikonica aplikacija na ekranu, da ostave cele prazne kolone ili prazne redove između njih, ili samo po jedno prazno mesto.

Ikonice na ekranu iPhone-a će i dalje biti “zaključane” prema šablonu ekrana, odnosno imaće određeno mesto na kome moraju da stoje, ali se više neće automatski pomerati do prve sledeće kako bi popunile prazno mesto.

Inače, mogućnost uređivanja ikonica aplikacija uz ostavljanje praznih mesta između njih je mogućnost koja od samog početka postoji u Google-ovom operativnom sistemu Android.

Osim “mnogo prilagodljivijeg” početnog ekrana, očekivanja od iOS-a 18 su prilično velika, budući da korisnici iPhone telefona očekuju značajna unapređenja.

“Nova verzija operativnog sistema je u Apple-u viđena kao kao jedno od najvećih – ako ne i najveće – unapređenje iOS-a u istoriji kompanije”, navodi se u saopštenju kompanije koje prenosi Bloomberg.

Ranije je već objavljeno da Apple radi na sopstvenim AI modelima, ali je prošle nedelje Bloomberg otkrio da ta kompanija pregovara sa Google-om o uvođenju njihovog AI chatbot-a Gemini na iPhone telefone kasnije ove godine.

A uz vešačku inteligenciju, iOS 18 će najverovatnije konačno dovesti i RCS (Rich Communication Services) poruke na iPhone telefone.

Tagovi:
Pročitajte još: