fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

iPhone SE se vraća i donosi moderan dizajn!?

Iphone se4

Prema ranim informacijama, Apple uveliko radi na razvoju četvrtog izdanja iPhone SE telefona, sa novim, modernizovanim dizajnom i naprednijim funkcijama, a u prodaji bi trebao da se nađe 2025. godine.

Kako navodi MacRumors, gigant iz Kupertina će konačno penzionisati zastareli dizajn iPhone 8 modela koji je krasio prethodne dve generacije povoljnijih Apple telefona. Umesto toga, iPhone SE 4 će pozajmiti relativno modernu estetiku i veći ekran iPhone 14 uređaja.

Zapravo, tvrdi se da će iPhone SE 4 koristiti šasiju prošlogodišnjeg regularnog modela, sa ravnim ivicama, ekranom i poleđinom, a to znači da će odbaciti Touch ID dugme i koristiti Face ID tehnologiju za otključavanje i biometrijsko beskontaktno plaćanje.

Ipak, novi iPhone SE neće biti identičan iPhone 14 uređaju. Imaće samo jednu kameru na poleđini, a posledica odbacivanja sekundarnog modula će se osetiti u težini, pa bi novi telefon trebao da bude 6 grama lakši.

Kada već pominjemo kameru, očekuje se da će rezolucija senzora biti 48 MP, kao što je to slučaj na Pro modelima, ali i na regularnom iPhone 15 uređaju. Ukoliko se ova tvrdnja zaista ostvari, nadamo se samo da će Apple konačno doneti noćni režim – funkciju koja nije dostupna na iPhone SE telefonima prethodnih generacija.

Kada su materijali u pitanju, iPhone SE 4 će koristiti isti 6013 T6 aluminijum koji se našao na iPhone 14 modelu, kao i staklenu poleđinu.

Tagovi:
Pročitajte još: