Isporuka četvrte tranše prehrambenih paketa za socijalno ugrožena lica u selima

Distribucija četvrte tranše prehrambenih paketa socijalno ugroženim licima u somborskim selima i salašima počela je danas.

Pakete će dobiti 550 socijalno ugroženih porodica, a kako je najavio predsednik Skupštine grada Sombora prim. dr Zoran Parčetić, distribucija će već sutra biti završena.

„Danas će paketi biti dostavljeni mesnim zajednicama u Staparu, Doroslovu, Telečki, Kljajićevu, a sutra  i  drugim selima.  Sadržaj prehrambenih paketa je standardan, kao i u prethodnim tranšama.

Podelom paketa socijalno ugroženim licima, nastavljamo da vodimo socijalno odgovornu politiku i nadam se da ćemo uvesti i druge mere koje će poboljšati položaj naših najugroženijih sugrađana“, kazao je dr Parčetić.

Podela paketa vrši se na osnovu spiskova i evidencije somborskog Centra za socijalni rad, a za distribuciju paketa zadužen je somborski Crveni krst.

Prema evidenciji Centra za socijalni rad najviše socijalno ugroženih porodica ima u Bezdanu,  Bačkom Monoštoru i Kljajićevu.

Kao i u prethodnim tranšama, sadržaj paketa je isti, odnosno paketi sadrže po tri kilograma pirinča i  šećera, četiri kilograma pasulja, tri litra ulja, testeninu, konzervirano povrće i druge prehrambene potrepštine.

Izvor. sombor.rs