IVANIĆ OVERIO ZVEZDINU TITULU!

Fudbaleri Crvene Zvezde večeras su pobedili fudbalere Partizana minimalnim rezultatom 1:0 (0:0) u 164. fudbalskom derbiju i time su praktično došli na korak do nove titule u Prvenstvu Srbije.

Odlučujući pogodak za crveno-bele postigao je Mirko Ivanić u 58. minuti.

Žute kartone kod Crvene Zvezde dobili su Rodić, trener Dejan Stanković, Degenek, Milunović i Gobeljić, a kod Partizana Lazar Marković i Miljković. Glavni sudija na ovom meču bio je Novak Simović, dok su mu pomoćnici bili Milovan Ristić i Dalibor Đurđević.

U 164. derbiju fudbaleri Crvene Zvezde započeli su u sastavu: Borjan, Gajić, Degenek, Milunović, Rodić, Sanogo, Petrović, Nikolić, Ivanić, Katai, Ben.

Fudbaleri Partizana istrčali su u sastavu: Stojković, Miljković, Svetozar Marković, Vujačić, Obradović, Šćekić, Zdjelar, Asano, Natho, Jović. Holender.

Prvu veliku priliku na derbiju imali su fudbaleri Crvene Zvezde u 35. minuti meča kada je izglednu šansu propustio Veljko Nikolić, ali njegov šut sjajno je ukrotio golman Partizana Vladimir Stojković. 

Sa druge strane napadač Partizana Filip Holander je u 41. minuti bio zamalo neprecizan. Njegov šut zaustavila je prečka gola Crvene Zvezde.

Odmah nedugo posle toga još jednu veliku šansu propuštaju fudbaleri Partizana. Jović u 42. minuti pravi solo prodor u Zvezdinom šesnaestercu, gubi na kratko loptu koja dolazi do njegovog klupskog drugara Natha, koji loše zahvata loptu, lopta opet dolazi do Jovića koji u situaciji jedan na jedan sa Borjanom mlako reaguje i pogađa Zvezdinog golmana, koji fantastičnom reakcijom spasava gol Crvene Zvezde. Do kraja I poluvremena više nije bilo izglednih prilika.

Fudbaleri Crvene Zvezde su od prvih minuta II poluvremena preuzeli inicijativu. Kao plod ove inicijative u 58. minuti došli su do vođstva. Kanga je izveo korner, a u šesnaestercu Partizana najbolje se snašao Mirko Ivanić i udarcem glavom zakucao u gol nemoćnog Stojkovića. 

Igrao se 89. minut meča kada je Sejduba Suma zamalo postigao izjedančujući pogodak za crno-bele. Nakon solo prodora u Zvezdinom šesnaestercu Suma je uputio šut ka Zvezdinom golu, ali je gol Zvezde fantastičnom odbranom spasio Milan Borjan. 

Do kraja meča više nije bilo izglednih prilika ni sa jedne strane. 

Sudija Simović kraj derbija označio je u 95. minuti meča.

Milan Grahovac