fbpx
10°C
Clear sky

Izdvajamo: 125 miliona dinara za subvencionisanje kupovine zaštitnih ramova za traktor

aktuelno - traktor

Vlada Srbije subvencionisaće dodelu zaštitnih ramova za upotrebljavane traktore kako bi zaštitili vozača u slučaju prevrtanja. U Uredbi objavljenoj u Službenom glasniku navodi se da pravo na subvenciju imaju pravna lica, preduzetnici i fizička lica koji su vlasnici ili korisnici registrovanih traktora. Subvencionisana dodela zaštitnog rama sprovodiće se tri godine, a za sprovođenje u 2022. godini opredeljeno je 125 miliona dinara. Navodi se da se subvencionisana dodela zaštitnog rama za traktor sprovodi isplatom 27.000 dinara što je plaćanje rama u celosti.

Brzom prugom Beograd-Novi Sad krenuli i teretni vozovi

Prošle noći je, prvi put otkako je izgrađena i puštena u rad brza pruga između Beograda i Novog Sada, organizovan i saobraćaj teretnih vozova, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije. Saopšteno je da je saobraćalo sedam vozova, pet iz Beograda i dva iz Novog Sada. Saobraćaj teretnih vozova odvijaće se svake noći od 23 sata do pet ujutru, na deonicama magistralne brze pruge Stara Pazova – Novi Sad – Novi Sad Ranžirna i Inđija – Novi Sad – Novi Sad Ranžirna.

Vučić doputovao u Njujork, na skupštini UN do 23.septembra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Njujork, gde će do 23. septembra učestvovati na 77. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Tokom boravka, predsednik Vučić obratiće se Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, a predviđeni su i brojni bilateralni susreti sa svetskim zvaničnicima. Vučić je u Njujork doputovao sa ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem, a u srpskoj delegaciji je i ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić.

Petković: Kurti ponovo preti ratnim pokličima

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da kada se mrzitelji svega srpskog udruže, ponovo svedočimo otvorenim pretnjama i ratnim pokličima Aljbina Kurtija, koji je u intervjuu “Večernjem listu” našao plodno i pogodno tlo za svoje ratnohuškačke pretenzije. “Svoju bolesnu opsesiju ratom i sukobima Kurti očigledno ne može, niti želi da sakrije, već se njima otvoreno hvali, pa sa svakom novom porukom svedočimo novim pretnjama po mir i stabilnost na području, ne samo Kosova i Metohije, nego i čitavog Zapadnog Balkana”, ukazao je Petković, saopšteno iz Kancelarije za KiM.

Tagovi:
Pročitajte još: