Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: 200 miliona dinara za 169 mladih iz ruralnih područja Vojvodine

aktuelno - poljoprivreda

Vojvođanski sekretarijat za poljoprivredu objavio je imena 169 mladih iz ruralnih područja, kojima je preko konkursa odobreno ukupno 200 miliona dinara bespovratne podrške. Pojedinačno podrška iznosi od pola miliona do milion i po dinara.

Brnabić danas sa jednim od direktora Majkrosofta

Premijerka Ana Brnabić sastaće se danas u vladi sa generalnom direktorkom Majkrosoft “Multi-Country regije srednje i istočne Evrope Mišel Simons, najavljeno je iz Vlade Srbije. Kompanija Majkrosoft objavila je ranije da je Simons (Micelle Simmons) 1. aprila preuzela dužnost generalne direktorke “Microsoft Multi-Country” regije, koja uključuje i Srbiju.

Mihajlović: EBRD važan partner u procesu energetske tranzicije

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima delegacije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) o investicijama u projekte obnovljivih izvora energije, povećanju energetske efikasnosti i gasnoj diverzifikaciji. Mihajlović je istakla da je Ministarstvo donelo moderan zakonski okvir i da priprema dva važna strateška dokumenta – nacionalni plan za klimu i energetiku i strategiju razvoja energetike. Poručila je da je saradnja sa EBRD značajna u procesu energetske tranzicije i promene energetskog miksa.

Kompanije iz Srbije i Egipta planiraju zajedničke projekte

Srpske kompanije spremne su da sa partnerima iz Egipta učestvuju u zajedničkim investicionim projektima trgovine, saradnje u oblasti agrara, metalske, hemijske i gumarske industrije, saobraćaja i turizma u Egiptu, ali i osmišljavanju strategije zajedničkog nastupa na trećim tržištima, posebno Afrike i Bliskog istoka, rečeno je danas u PKS. Predstavnici egipatske poslovne zajednice, iz sektora metalske i hemijske industrije i turizma, iskazali su na današnjem sastanku u PKS veliko interesovanje za saradnju sa našim kompanijama, imajući u vidu opsežne planove Vlade Egipta sadržane u “Viziji 2030”, koji podrazumevaju ozbiljnu diversifikaciju egipatske ekonomije i implementaciju velikih infrastrukturnih projekata.

Država će pomoći ugroženima od poplava i sanirati štetu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je uništenu putnu infrastrukturu i poplavljene kuće u opštini Gornji Milanovac, gde je usled vremenskih nepogoda došlo do izlivanja reke Kamenice i poručio da će Vlada Srbije uraditi sve da se ugroženima pruži pomoć, a šteta bude sanirana u rekordnom roku. Naveo je da su poplave koje su prouzrokovale obimne kiše značajno oštetile infrastrukturu na teritoriji Gornjeg Milanovca, kao i da su dva mosta su potpuno uništena, dok je još jedan most pretrpeo oštećenja.

U sredu konferencija o podršci privredi u Srbiji

Na konferenciji “Podrška privredi”, koja će u sredu, 15. juna, biti održana u beogradskom hotelu Metropol, predstavnici Razvojne agencije Srbije (RAS) upoznaće kompanije sa programima za dodelu bespovratnih sredstava, kao i mogućnostima finansiranja poslovanja kroz pakete državne pomoći, objavila je Razvojna agencija. Agencija će predstaviti različite programe finansiranja na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou, kao i aktuelne konkurse Evropske Unije (EU).

Tagovi:
Pročitajte još: