Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: 355 MLN RSD podsticaja za prirodna dobra od nacionalnog interesa

aktuelno

Ministarstvo zaštite životne sredine dodelilo je 355 miliona dinara podsticajnih sredstava za programe upravljanja zaštićenim prirodnim dobrima od nacionalnog interesa. Novac je raspoređen na 43 subjekta koji upravljaju sa ukupno 88 prirodnih dobara. Srbijašume upravljaju sa 37 prirodnih dobara i dobijaju 81,7 miliona dinara, Nacionalni park Tara – 23,4 miliona, JP Stara planina – 17,8,  Nacionalni park Fruška Gora – 17,7 miliona dinara a Đerdap -17,4 miliona dinara. Za Nacionalni park Kopaonik dodeljeno je 16,1 miliona dinara, Park prirode Mokra gora – 15,9 miliona, Rezervat Uvac 14,2 miliona dinara a „Vojvodinašume“ za upravljanje sa četiri prirodna dobra dobijaju osam miliona dinara podsticaja za programe.

Brnabić: Srbija država sa najvećim rastom IKT usluga u Evropi

Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je da je Srbija država sa najvećim rastom IKT usluga u Evropi, sa stopom rasta od 112 odsto od 2017. do 2022. godine. Brnabić je to izjavila na obeležavanju dve godine Instituta za veštačku inteligenciju Srbije u Naučno-tehnološkom parku u Novom Sadu i naglasila da su pored Srbije, stopu rasta izvoza IKT usluga veću od 100 odsto tokom tog perioda u Evropi ostvarile jedino Irska i Litvanija. Dodala je i da će novi program dodatno ojačati izvoz IKT usluga koji je dostigao vrednost od 2,7 milijardi evra, a da je godišnja stopa rasta za 45 odsto veća od svih država Evropske unije.

Begović u NTP NS: Nastavljamo da pomažemo jačanje startap zajednice

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović u razgovoru sa rukovodstvom Naučno-tehnološkog parka Novi Sad naglasila je da država nastavlja da pomaže jačanju startap zajednice u Srbiji. Begović je navela da je država donela strategiju koja ima viziju naučnog i tehnološkog razvoja Srbije, sa ciljem da se izgrade snažne naučne, istraživačke i razvojne institucije koje treba da odgovore na globalne izazove. Država je u prethodnom periodu puno ulagala u nauku, podsetila je ministar i istakla važnost podrške razvoju sve veće startap zajednice u Srbiji.

Vučić razgovarao s Orbanom, uskoro susret u Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je, nakon telefonskog razgovora sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom skori susret dvojice lidera u Beogradu. Vučić je na Instagram nalogu “budućnostsrbijeav” naveo da je sa Orbanom razgovarao o svim ključnim pitanjima za region, Evropu i svet.

Na forumu Srbija-Italija najveća italijanska delegacija u prethodnih 10 godina

Forum za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije biće održan danas u Palati Srbija, u okviru zvanične posete italijanske državno-privredne delegacije Srbiji, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića i potpredsednika Saveta ministara i ministra spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Antonija Tajanija. Na forumu, u Palati Srbija, učestovaće 246 kompanija iz Srbije i 149 italijanskih, a već je zakazano i oko 400 bilateralnih sastanaka, rečeno je Tanjugu u Privrednoj komori Srbije koja organizuje forum uz podršku italijanskih partnera, Ambasade Italije u Beogradu i Agencije za trgovinu Italije. Direktor u PKS Mihailo Vesović je rekao da će u poseti Srbiji biti najveća italijanska delegacija u poslednjih 10 godina, kao i da će to biti najveći poslovni forum koji smo imali u poslednjih pet godina na bilateralnom nivou.

Tagovi:
Pročitajte još: