Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: 40,7 miliona za održavanje objekata visokoškolskih ustanova u Vojvodini

aktuelno

40,7 miliona za održavanje objekata visokoškolskih ustanova u Vojvodini

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost uručio je rešenja i ugovore predstavnicima visokoobrazovnih ustanova iz AP Vojvodine koje su dobile sredstva u visini od 40,7 miliona dinara na osnovu tri javna konkursa. Reč je o konkursu za sufinansiranje tekućih popravki i održavanja zgrada, objekata, opreme i izradu projektno-tehničke dokumentacije ustanova visokog obrazovanja čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina za 2021. godinu, konkursu za sufinansiranje tekućih popravki i održavanja zgrada, objekata i opreme ustanova studentskog standarda čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina za 2021. godinu i konkursu za sufinansiranje nabavke mašina, opreme i nematerijalne imovine u ustanovama visokog obrazovanja čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina za 2021. godinu.

Vredan podsticaj unapređivanju naučno-stručnih aktivnosti u poljoprivredi

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je dekanu Poljoprivrednog fakulteta Nedeljku Tici ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za održavanje naučno-stručnih aktivnosti u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u Vojvodini u 2021. godini. Sekretar Božić je istakao da bespovratna finansijska sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu iznose ukupno do pet miliona dinara.

Premijer Grčke: Radujemo se srpskim turistima

Premijer Grčke Kirijakos Micotakis preneo je predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić da se raduje dolasku srpskih turista u Grčku ovog leta, kao i da će Grčka primiti sve posetioce koji su vakcinisani ili imaju negativan PCR ili antigenski test, pri čemu se neće primenjivati restriktivne mere karantina. “Radujemo se što ćemo primiti srpske turiste u Grčkoj ovog leta”, rekao je Micotakis tokom sastanka sa Brnabić, koja boravi u poseti Grčkoj povodom 6. Ekonomskog foruma Delfi.

Predsednik Srbije danas s Pahorom u Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas s predsednikom Slovenije Borutom Pahorom, koji boravi u poseti Srbiji. Program radne posete slovenačkog predsednika predviđa prvo tet-a-tet susrete, zatim će se članovi delegacija dve zemlje sastati sa Vučićem i Pahorom, a nakon toga su planirane izjave za medije dvojice predsednika.

Dani poljoprivrede online na Novosadskom sajmu

U maju, kada je tradicionalno održavan Međunarodni poljoprivredni sajam, na Novosadskom sajmu će biti održana online manifestacija „Dani poljoprivrede“, od 18. do 21. Mogućnost da se predstave u online okruženju imaće i pojedinci, kao i predstavnici firmi koje se bave agrarom – od proizvođača do prerađivača, finansijskih institucija, organizacija i udruženja, saopštio je Novosadski sajam.

Parlament usvojio izmene Zakona o zapošljavanju

Skupština Srbije usvojila je izmene Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti čiji je cilj, kako je u raspravi rekla ministarka Darija Kisić Tepavčević, dalje unapređenje politike zapošljavanja. Nova Strategija zapošljavanja je usvojena za period od 2021.do 2026.godine i Akcioni plan za period od 2021. do 2023. godine, a ministarka kaže da su radi unapređenja položaja nezaposlenih lica na tržištu rada u Strategiji predviđene mere aktivne politike zapošljavanja za unapređenje položaja žena, mladih, osoba sa invaliditetom, korisnika novčane socijalne pomoći, Roma i Romkinja i drugih ranjivih kategorija nezaposlenih. Planirano je da mere aktivne politike zapošljavanja u ovoj godini obuhvate više od 18.000 osoba, naredne godine više od 20.000, a 2023. godine više od 21.000 osoba.

Norveški NBT zainteresovan za ulaganje u obnovljive izvore energije u Srbiji

Norveška kompanija NBT, koja ima iskustva sa projektima vetroelektrana u svojoj zemlji, Ukrajini i NR Kini, veoma je zainteresovana za ulaganje u Srbiju, izjavio je potpredsednik kompanije Magnus Johansen. Na sastanku sa ministarkom energetike Srbije Zoranom Mihajlović, on je rekao da se NBT već priključio projektima vetroelektrana koje je započela kompanija Windvision.

Tagovi:
Pročitajte još: