Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: “AMBER ALERT” stupa na snagu

amber alert

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, pustio je danas u rad sistem „Pronađi me“ za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletne osobe. Vučić dao je dozvolu načelniku Komandno-operativnog centra u Upravi policije MUP-a Saši Stefanoviću za slanje hitnog obaveštenja o početku rada sistema “Pronađi me” u Srbiji. Kako je najavljeno, sistem će se razvijati u više faza. U prvoj fazi mediji će prekinuti sa emitovanjem svojih programa u prvih osam sati na svakih 30 minuta, kada će se objavljivati fotografija nestalog deteta sa osnovnim informacijama. Nakon toga, mobilni operateri će poslati svojim korisnicima poruku o nestalom detetu, zajedno sa linkom sajta Ministarstva unutrašnjih poslova. Takođe, JP “Putevi Srbije”, Aerodrom Nikola Tesla, autobuske i železničke stanice objavljivaće na ekranima informaciju o nestanku deteta.

Skupština nastavila rad po amandmanima na Predlog budžeta

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas rad raspravom o 186 amandmana koliko ih je podneto na Predlog budžeta za 2024. godinu. Poslanici su, kao i prethodne noći, radili do dva sata posle ponoći. Po završetku rasprave o amandmanima na budžet očekuje ih rasprava u pojedinostima o ostalim zakonskim predlozima, među kojima je set medijskih zakona. Odbor za kulturu i informisanje nije prihvatio nijedan od četiri predložena amandmana na Predlog zakona o izmeni Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javne medijske servise.

U PKS počeo prvi specijalizovani forum za industriju voća i povrća

U Privrednoj komori Srbije danas je počeo prvi forum specijalizovan za industriju voća i povrća FruitNet Forum South-East Europe. Direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije Mihailo Vesović izjavio je da je forum usmeren ka malim i srednjim preduzećima koji teško mogu da dođu do kupaca na ovom nivou na kojem će moći danas.

Broj učesnika nagradne igre “Uzmi račun i pobedi” premašio milion

Broj punoletnih građana koji direktno učestvuju u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”, premašio je jedan milion, saopštila je danas Vlada Srbije. Od početka nove nagradne igre u januaru 2023. godine do danas, građani su otvorili čak 1.008.416 korisničkih naloga u okviru aplikacije Uzmi račun i pobedi, što je, kako navodi Vlada Srbije, neverovatno dobar odziv i govori o izuzetno visokom nivou odgovornosti građana u borbi protiv sive ekonomije. Imajući u vidu da je ovo prvo “digitalno” izdanje nagradne igre i da se prvi put prešlo sa sistema slanja koverata na skeniranje računa putem aplikacije, ovakav odziv građana još je značajniji i svedoči o spremnosti svih generacija da prihvate digitalizaciju, ističu iz vlade Srbije.

Tagovi:
Pročitajte još: