fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Brnabić: U Srbiji više nema zaštićenih i nedodirljivih

Brnabić: U Srbiji više nema zaštićenih i nedodirljivih

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je izuzetno zadovoljna time što je doneta presuda Dragoljubu Simonović za paljenje kuće novinaru Milanu Jovanoviću, jer to pokazuje da više nema nedodirljivih i da nikog više u Srbiji ne može da zaštiti članska karta bilo koje partije.

Ana Brnabić je odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše presudu rekla da je taj slučaj dobio sudski epilog i da joj je žao što je toliko trajao.

Skupština o više međunarodnih sporazuma

Skupština Srbije nastavlja rad raspravom o više međunarodnih sporazuma. Pred poslanicima je potvrđivanje Sporazuma o prosvetnoj, kluturnoj i sportskoj saradnji između vlade Srbije i Meksika, Sporazuma o statusu između Srbije i EU o akcijama koje sprovodi Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu u Srbiji i Sporazum između Vlade Srbije i Severne Makedonije o saradnji u oblasti protiv borbe trgovinom ljudima.

Vučić danas sa patrijarhom Porfirijem

Predsednik Aleksandar Vučić sastaće se danas sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim Porfirijem.

Sastanak će biti održan u 14.30 u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, na Andrićevom vencu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

U saopštenju se dodaje da će nakon sastanka biti prosleđeno saopštenje, uz mogućnost obraćanja medijima nakon sastanka.

Stefanović na sajmu naoružanja u UAE, sa Bin Zajedom o novim projektima

Ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se na sajmu naoružanja “IDEX 2021” sa šeikom Muhamedom bin Zajedom el Nahjanom, krunskim princem i zamenikom vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ministar Stefanović preneo je Bin Zajedu poziv predsednika Aleksandra Vučića poziv da poseti Srbiju, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

EP glasa o izveštaju Bilčika o Srbiji – krajem marta tekst u formi rezolucije

Poslanici spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta glasali su o amandmanima na izveštaj o Srbiji izvestioca Vladimira Bilčika. O izveštaju u celini glasa se večeras, a rezultati će biti poznati sutra. Posle glasanja, Evropski parlament bi krajem marta trebalo da usvoji tekst izveštaja o Srbiji u formi rezolucije.

Rad na daljinu u uslovima epidemije zakomplikovao je i glasanje o izveštaju.

Osmoro uhapšeno zbog brutalnog prebijanja u Novom Sadu, trojica se sumnjiče za pokušaj ubistva

Zbog brutalnog premlaćivanja tri mladića u centru Novog Sada u subotu 20. februara, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je istragu protiv osam osumnjičenih. Trojica se terete za krivično delo teško ubistvo u pokušaju, a ostali za nasilničko ponašanje u grupi.

Za krivično delo teško ubistvo u pokušaju za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina zatvora sumnjiče se M. L., S. V. i B. N.

Uhapšena četiri službenika ministarstva poljoprivrede u Prištini

Četiri zvaničnika Agencije za poljoprivredni razvoj uhapšena su u akciji kosovske policije u kosovskom ministarstvu poljoprivrede u Prištini, zbg sumnje da su zloupotrebili položaj.

Prema izveštajima prištinskih medija, hapšenje je povezano sa sumnjama za podmićivanje radi raspodele subvencija.

Iz policije su potvrdili akciju i naveli da se operacija sprovodi na nekoliko lokacija, u različitim delovima Kosova.

Ministarstvom poljoprivrede u odlazećoj vladi rukovodi Besian Mustafa iz Demokratskog saveza Kosova.

Kovin, krivične prijave zbog tuče u kojoj je povređen maloletnik

Policija u Pančevu podneće krivične prijave nadležnim tužilaštvima u Smederevu protiv dvojice muškaraca i četvorice maloletnika iz Kovina zbog sumnje da su učestvovali u tuči u kojoj je povređen jedan maloletnik.

Sumnja se da su se oni danas oko 12.30 časova potukli u jednom ugostiteljskom objektu u Kovinu, a u tuči je jedan maloletnik zadobio lake telesne povrede, navodi se u saopštenju Policijske uprave Pančevo.

Protiv svih učesnika u tuči policija će podneti krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.

Uvodi se Centralni sistem za obradu zarada u javnom sektoru

Ministarstvo finansija saopštilo je danas da će ubuduće kroz Centralni informacioni sistem za obračun zarada u javnom sektoru kontrolisati obračun plata za više od 500.000 zaposlenih u okviru 10.500 korisnika javnih sredstava.

Kako se navodi, na ovaj način će država po prvi put, na jednom mestu, imati tačnu evidenciju svih zarada i zaposlenih u javnom sektoru.

Dodaje se da je ovaj sistem, osim za sprovođenje neophodne kontrole, značajan i za sprovođenje planirane reforme plata, što je deo dogovora sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Tagovi:
Pročitajte još: