fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Brnabić – Ulažemo u obrazovanje i nauku, nastavljamo dijalog sa mladima

Brnabić – Ulažemo u obrazovanje i nauku, nastavljamo dijalog sa mladima

Premijerka Ana Brnabić istakla je, povodom istraživanja koje pokazuje dobre rezultate o povratku mladih i obrazovanih u Srbiju, da se ulaže u obrazovanje i nauku da bi se taj trend nastavio. “Formirali smo Fond za nauku i ulažemo 100 miliona evra u naučnu i inovacionu infrastrukturu”, napisala je Ana Brnabić na Tviteru. Dodaje da program “Tačka povratka” jača veze sa srpskom dijasporom i pomaže povratak građana iz inostranstva. “Nastavljamo i dijalog sa mladima kako bismo zajedno kreirali što bolje uslove za život i rad mladih u Srbiji”, napisala je premijerka.

Palmer: Vidljiv napredak Srbije, snažni odnosi sa SAD

Zamenik pomoćnika državnog sekretara i specijalni predstavnik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metju Palmer ocenio je da je Srbija značajno napredovala poslednjih nekoliko godina, dodajući da su bilateralni odnosi Srbije i SAD snažni, kao i da postoji jasna zajednička vizija budućnosti. “Moj utisak sa poslednjih razgovora sa zvaničnicima Srbije jeste da su fundamentalno, bilateralni odnosi dve zemlje snažni, ali da postoji i jasna zajednička vizija budućnosti i vizija budućnosti Srbije kao članice EU, sa svim oblastima koje je kvalifikuju, kao ekonomski snažne države”, poručio je Palmer.

Ministar Vulin o napadu na novinare „Novosti“: Gde su sada UNS i NUNS?

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin osudio je na napade lidera SSP Dragana Đilasa na “Večernje novosti”. On je reagovao i zbog toga što UNS i NUNS ćute na Đilasove napade na novinare.  „Gospodin Vučelić je vrhunski intelektualac i izuzetan novinar koji postavlja pitanja. Ima valjda pravo da pita nešto i da se bavi istraživačkim novinarstvom? Kako je to istraživačko novinarstvo slatko kada mislite da napada nekoga, a kada dođe do nekoga koga vi podržavate ili za koga radite, e onda Vučelića treba tužiti? To nije pritisak na nezavisne medije? Gde su UNS i NUNS? Što se ne okupe sad i ne kažu kao za KRIK da se sprečava nezavisno novinarstvo? Zašto Milorad Vučelić nema zaštitu? Gde su sad ta udruženja da kažu?“, istakao je i upitao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadorku Nigerije Eniolu Olaitan Adžaji

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadorku Savezne Republike Nigerije Eniolu Olaitan Adžaji. Vučić je rekao da Srbija želi da jača politički dijalog i intenzivira ekonomsku saradnju sa Nigerijom, imajući u vidu tradicionalno prijateljstvo Beograda i Abudže, koje potiče još od zajedničkog rada u Pokretu nesvrstanih zemalja. S tim u vezi, izrazio je očekivanje da bi nigerijska ambasada mogla ponovo da bude otvorena u našem glavnom gradu, kako bismo imali češće kontakte, sa ciljem boljeg korišćenja velikih mogućnosti za svestranu saradnju.

Ministarstvo osudilo postupanje Centra za socijalni rad u Blacu

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja osudilo je postupanje radnica Centra za socijalni rad u Blacu prema deci iz porodice Dačević i pozvalo sve zaposlene u centrima za socijalni rad da u svom radu i postupanju prema deci budu naročito obazrivi i pažljivi. Dobrobit i zdravlje dece je prioritet svih prioriteta i svi zaposleni u državnim službama, a naročito nadležnim za postupanje prema deci, moraju biti svesni toga, istaknuto je u saopštenju Ministarstva.

Fič potvrdio povećanje kreditnog rejtinga Srbije: Mali- Prepoznati odlični ekonomski rezultati naše zemlje

Agencija za ocenu kreditnog rejtinga Fitch u svom izveštaju koji je objavljen 19. marta 2021. godine, potvrdila je ocenu kreditnog rejtinga Republike Srbije na nivou od BB+ i zadržala stabilne izglede za njegovo dalje povećanje. Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali istakao je da su još jednom prepoznati odlični ekonomski rezultati Srbije, ostvareni u periodu pre i tokom pandemije. – Ovim je potvrđeno da su uspešno sprovedene sve ekonomske mere koje je Srbija preduzimala od početka pandemije korona virusa, kao i prethodne mere fiskalne konsolidacije. Veliki šokovi izazvani korona krizom su izbegnuti, zadržali smo radna mesta, a država i novim ekonomskim merama nastavlja da svodi posledice na najmanju moguću meru- rekao je Mali.

Krkobabić: Uskoro konkurs za podelu prvih 500 praznih kuća

Ministar za brigu o selu u Vladi Srbije Milan Krkobabić najavio je novi program koji podrazumeva podelu praznih kuća sa okućnicom i dodao da će uskoro biti raspisan konkurs za prvih 500 takvih kuća. “Trenutno ih prema nekim procenama ima 150.000”, kazao je Krkobabić i dodao da su kuće namenjene pre svega mladim poljoprivrednicima koji žive u zajedničkim domaćinstvima, a žele da se osamostale. Šansu da konkurišu imaće i svi oni koji žele da se s porodicama iz grada presele, žive i rade u selima Srbije, kazao je Krkobabić.

Tagovi:
Pročitajte još: