Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Brnabić – Vlada će nastaviti da podržava vinare, budžet za poljoprivredu rekordan

aktuelno

Premijerka Ana Brnabić dodelila je večeras vinske trofeje “Open Balkan Wine Trophy 2023” na Drugom međunarodnom sajmu vina “Vinska vizija Otvoreni Balkan” i tom prilikom rekla da će Vlada Srbije nastaviti da podržava vinare, jer će budžet za poljoprivredu naredne godine biti rekordan i iznosiće 119 milijardi dinara. “Vlada Republike Srbije će nastaviti da vas podržava u ovome, dodatnim finansijskim sredstvima, dodatnim podsticajima, zato što nam je budžet za poljoprivredu 2024. godine rekordan, 119 milijardi dinara. Od čega će značajna sredstva ići za vinare, vinogradare, za rakijaše”, poručila je Brnabić. Ona je ocenila da je ovaj sajam drugi put prikazao jednu drugačiju viziju Balkana. “Viziju Otvorenog Balkana spaja lepa tradicija, gastronomija, lepe vrednosti i vino. Ako je istina da je u vinu istina, onda je za ovaj naš region pokazatelj da možemo da delimo zajedničku viziju i da možemo da imamo drugačiju, pozitivniju budućnost od prošlosti kakvu smo imali. I simbolički je zbog toga ovaj sajam izuzetno važan”, rekla je Brnabić.

Vučić danas na svečanosti obeležavanja Dana Srpske akademije nauka i umetnosti

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas svečanosti obeležavanja Dana Srpske akademije nauka i umetnosti. Početak svečanosti najavljen je za 11 sati.

Gojković razgovarala sa ženama Požarevca i Kostolca

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Maja Gojković razgovarala je danas sa ženama Požarevca i Kostolca, koje su tom prilikom istakle da je posebno važno što žene u Braničevskom okrugu imaju veću mogućnost zaposlenja nego ranije i naglasile da je važno što se stavovi i mišljenje žena uvažavaju. Gojković je rekla da joj je drago što je imala priliku da nedeljno popodne provede u razgovoru sa ženama o značaju njihovog ekonomskog osnaživanja, adekvatne zdravstvene zaštite i preventivnih pregleda, kao i o ženskom stvaralaštvu, saopšteno je iz njenog kabineta. „Saglasile smo se koliko je važno da Požarevac kao grad dobije priznanje ženskom stvaralaštvu na pravi način. Imajući u vidu da je ovde rođena velika umetnica Milena Pavlović Barili koja je i rodonačelnica rodne ravnopravnosti u našoj državi, pričale smo o tome da izgradimo jednu novu i modernu galeriju posvećenu upravo Mileni Pavlović Barili”, rekla je Gojković i dodala da je žene u Požarevcu upoznala i o planu da Srbija dobije Ženski muzej posvećen ženskom stvaralaštvu i kulturi.

Međunarodni sajam turizma u Kragujevcu od 23. do 25. novembra

Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma biće održan na Šumadija sajmu u Kragujevcu, od 23. do 25. novembra, a na ovoj manifestaciji biće predstavljeni turistički potencijali Srbije i zemalja regiona, objavljeno je na sajtu Šumadija sajma. Svoju turističku ponudu predstaviće mnogobrojni izlagači, nacionalne, regionalne i lokalne turističke organizacije, turistički centri, hotelijeri i seoska domaćinstva, vinarije i destilerije, turističke agencije sa svojim objedinjenim ponudama za zimsku sezonu, prolećna putovanja i leto 2024. godine.

Tagovi:
Pročitajte još: