fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Burdž kalifa u bojama zastave Srbije

Burdž kalifa u bojama zastave Srbije

Najviša zgrada na svetu, čuvena Burdž kalifa u Dubaiju, sinoć je zasvetlela u bojama srpske zastave povodom Dana državnosti Srbije.

Burdž kalifa se nalazi u četvrti “Poslovni zaliv” u Dubaiju, Ujedinjeni Arapski Emirati, visoka je 828 metara i ima 163 sprata.

Kurti: Treba promeniti pristup dijalogu

Kandidat za budućeg kosovskog premijera i vođa pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da dijalog sa Beogradom treba da bude stabilan, sa drugačijim pristupom od trenutnog, uspostavljanjem transatlantske dimenzije.

“Da bismo imali trajni dijalog i sporazum, moramo da promenimo pristup sa onog što je bilo tipično za prethodnu administraciju Sjedinjenih Država”, rekao je Kurti u intervjuu za AP.

Ambasador Švedske u Srbiji: “Zelene javne nabavke” su važne, nije uvek ključna najniža cena

Ambasador Švedske u Srbiji Jan Lundin rekao je za RTS da je ta država povećala podršku lokalnim samoupravama i civilnom sektoru sa više od 5,5 miliona evra kako bi podržala reformske napore Vlade i promovisala demokratizaciju, transparentnost i odgovornost. Istakao je važnost “zelenih javnih nabavki”. Nije uvek ključna najniža cena, ponekad mora ekološki efekat da se uzima u obzir, poručuje Lundin.

Pritvor 30 dana za organizatore žurke na Tašmajdanu

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana dvojici odgovornih za žurku klubu na Tašmajdanu u subotu uveče, a na kojoj je zatečeno više od 700 gostiju i pored mera zabrane rada ugostiteljskih objekata posle 20 časova i masovnih okupljanja.

Pritvor je na predlog tužilaštva odredio sudija za prethodni postupak i to direktoru firme G. M i vlasniku L. D.

Izazvao udes na Gazeli vozeći pod dejstvom kokaina i sa skoro dva promila alkohola

Policija je odredila zadržavanje vozaču automobila marke “folksvagen”, nakon što je, kako se sumnja, izazvao saobraćajnu nezgodu u Beogradu, upravljajući vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Saobraćajna nezgoda u kojoj je pričinjena manja materijalna šteta, dogodila se oko 15.30 na mostu Gazela, u smeru ka Šidu, kad su se sudarili automobili marke “folksvagen” i “reno”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Tužilac u Hagu traži produženje pritvora Haradinaju i Gucatiju

Specijalizovano tužilaštvo Kosova zatražilo je od suda da produži pritvor predsedniku i potpredsedniku Udruženja ratnih veterana tzv. OVK, Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, optuženim za opstrukciju postupaka pred sudom u Hagu i obelodanjivanje identiteta svedoka.

Tagovi:
Pročitajte još: