fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Do 5. marta Konkurs proizvođačima hleba za subvencionisano brašno iz Robnih rezervi

aktuelno - hleb

Ministarstvo trgovine Srbije pozvalo je danas registrovane proizvođače hleba da se do 5. marta prijave za kupovinu brašna Tip-500 po subvencionisanim cenama iz robnih rezervi. Interventna prodaja brašna obaviće se na osnovu Uredbe vlade Srbije o proizvodnji i prometu hleba od brašna Tip-500. Pravo na nabavku ovog brašna imaju svi proizvođači hleba na teritoriji Srbije koji su u momentu donošenja uredbe bili registrovani za tu delatnost.

Vučić: Na početku bilo koje mape puta uvek mora biti ZSO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je u Briselu dogovoreno da se nastave razgovori, i naglasio da na početku mape puta bez obzira da li je reč o primeni Briselskog sporazuma ili novog francusko-nemačkog uvek mora da stoji implementacija Zajednice srpskih opština. “Kurti je došao sa idejom da se potpisuje nešto, a o tome nije ni razgovarano. Ja čekam da vidim implementacioni plan, koji se tiče prethodno postignutih obaveza. Što se tiče mape puta, na njoj mora da se radi. To je implementacija. A na početku te mape puta mora da bude ono što neko ne želi da ispuni – ZSO”, rekao je Vučić novinarima. Vučić je to rekao nakon sastanaka u Briselu gde je prvo razgovarao sa evropskim zvaničnicima Žozepom Boreljom i Miroslavom Lajčakom, a potom je održana i trilaterala na kojoj je učestvovao i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

Dačić: Formiranje ZSO najveće dostignuće, opozicija da ne nanosi štetu

Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocenio je da se svi oni iz opozicije koji, dok traju sudbinski pregovori u Briselu, napadaju ili omalovažavaju Zajednicu srpskih opština, direktno svrstavaju na stranu najvećeg neprijatelja ZSO i srpskog naroda, premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija. “Pravo na formiranje Zajednice srpskih opština je najveće dostignuće za koje smo se izborili od 1999. godine. To je razlog zašto smo potpisali Briselski sporazum i što je garantovala Evropska unija”, rekao je Dačić.

Gojković: Đogove kvalifikacije i neistine su duboko zlonamerne

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture Maja Gojković izjavila je da oštro osuđuje potpuno neosnovane i duboko zlonamerne kvalifikacije i neistine koje je reditelj Balša Đogo izneo na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića. ”Neverovatno je da se takve apsurdne laži upute i iznose na račun predsednika koji se lično i energično zalaže za negovanje kulture sećanja, koji je sam pokrenuo obeležavanje svih najvažnijih datuma kojima se obeležava i pamti stradanje srpskog naroda – od NATO bombardovanja SRJ, preko obeležavanja najvećeg etničkog čišćenja kakvo je operacija ‘Oluja’, do podizanja spomenika junacima sa Košara”, poručila je Gojković, navodi se u saopštenju Ministarstva kulture.

Tagovi:
Pročitajte još: