fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Do kraja 2025. brzi internet u više od 700 sela širom Srbije

aktuelno - srbija

Ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Mihailo Jovanović obišao je selo Kalanjevci kod Ljiga, gde su završeni radovi na izgradnji širokopojasne telekomunikacione infrastrukture i uveden brzi internet u prve kuće ovog sela. Jovanović je tom prilikom istakao da u ovom selu uspešno napreduje jedan od najbitnijih projekata digitalizacije u Srbiji koji realizuje Ministarstvo – izgradnja optičke, telekomunikacione infrastrukture kojom se obezbeđuje brzi internet, protoka preko 100Mb/s u ruralnim predelima naše zemlje. Ministarstvo je napravilo plan da se do kraja 2025. godine brzi internet uvede u više od 700 sela, da se u tu svrhu izgradi više od 4.700 kilometara trasa optičkih kablova i da se poveže više od 120.000 domaćinstava i oko 720 školskih objekata. On je naglasio da se novim Zakonom o elektronskim komunikacijama, koji je Narodna skupština usvojila krajem aprila, podstiče ulaganje u razvoj mreža visokih kapaciteta i protoka.

Mali: Nećemo odustati od ekonomske politike usmerene ka podizanju standarda građana

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali poručio je da država nikad neće odustati od ekonomske politike usmerene na podizanje standarda i boljeg života građana Srbije. Mali je, odgovarajući na kritike Fiskalnog saveta u vezi sa novim merama, istakao da ne postoji bojazan od povećanja fiskalnog deficita, s obzirom da se on smanjuje, a ne povećava i da nema razloga da država dobre rezultate ne iskoristi da pomogne građanima.

Vučević: Sramota što Obradović politizuje smrt vojnika, ništa mu nije sveto

Ministar odbrane Miloš Vučević poručio je lideru Pokreta „Dveri“ Bošku Obradoviću da je sramota što politizuje smrt vojnika i oca dvoje dece koji je danas tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći. „Srpski vojnik koji je danas tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći je Branislav Kovačević. Sa ponosom je nosio čin starijeg vodnika Vojske Srbije. Branislav je bio angažovan na obezbeđenju administrativne linije sa KiM. Nesreća se dogodila nekih 50 kilometara daleko od mesta održavanja vojnih vežbi“, poručio je Vučević na Tviteru. On je dodao da je Kovačević poginuo u nesreći, čestito vršeći svoju dužnost, na službi svom narodu i svojoj otadžbini.

Selaković: Ministarstvo izdvojilo 27 miliona dinara za nabavku opreme u Domu u Despotovcu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković izjavio je danas da je Ministarstvo izdvojilo 27 miliona dinara za nabavku nove opreme za korisnike Domskog odeljenja za smeštaj starih lica pri Centru za socijalni rad u Despotovcu, saopšteno je iz Ministarstva. Selaković je sa predsednikom Opštine Despotovac Nikolom Nikolić obišao pomenuti dom istakavši da Domsko odeljenje za smeštaj starih lica postoji skoro 12 godina i da uspeva da održi nivo i kvalitet usluga za 53 korisnika koliko ih trenutno boravi, dok je smeštajni kapacitet ove ustanove 70, navedeno je u saopštenju.

Tagovi:
Pročitajte još: