Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Do kraja godine pomoć majkama i penzionerima

aktuelno

Penzije će se krajem godine značajno uvećati, a pomoć sledi i majkama ili zakonskim starateljima, do detetove 16. godine, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. – Kod nas je uvezena inflacija, zbog cena energenata, ali uspeli smo da sačuvamo čvrst kurs dinara i da podižemo devizne rezerve – kazao je Vučić za RTS i dodao da su rezerve najveće u istoriji Srbije. Takođe je rekao da će Srbija povećati subvencije za poljoprivrednike.

Smanjena tražnja stanovništva za kreditima

Tražnja stanovništva za kreditima smanjena tokom poslednjeg kvartala 2022. godine na šta je uticao rast cena nekretnina i tržište rada, a nastavak istih tendencija očekuje se i u prvom kvartalu ove godine. To je pokazao Izveštaj o rezultatima januarske ankete o kreditnoj aktivnosti banka, koji je objavila NBS, u kom se navodi i se da su banke potvrdile da su u četvrtom kvartalu 2022. godine nastavile s pooštravanjem standarda po kojima su odobravale kredite privredi. Ističe se da je mera tog pooštravanja bila manja od očekivane u prethodnoj anketi banaka.

Sajam obrazovanja na Voždovcu okupio 40 beogradskih škola

Na sajmu obrazovanja na Voždovcu, okupili su se učenici i nastavnici iz beogradskih škola. “Ovde se predstavilo 40 beogradskih škola i gimnazija. Ove godine Voždovački sajam obrazovanja održava se pod sloganom ‘Putokaz 2023’ i ideja je da zajedno skrojimo akademski uspeh budućih srednjoškolaca”, rekla je članica Veća GO Voždovac Bojana Jakšić.

Trenutno nema novih pritisaka zbog neuvođenja sankcija Rusiji, ipak plaćamo cenu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da trenutno nema novih pritisaka na Srbiju zbog neuvođenja sankcija Rusiji, ali da je to uvek aktuelno pitanje. Vučić je gostujući na RTS, na pitanje novinara da li je bilo u Briselu razgovora o usklađivanju spoljne politike Srbije sa politikom EU, rekao da tu nema mnogo razgovora. “Nema tu mnogo razgovora, oni mi kažu, a ja njima – razumeo sam vas da moramo da uskladimo spoljnu politiku. Oni kažu dobro i onda mi opet to zamere i napišu u svim izveštajima ‘kako ih Vučić ne sluša’. I to je to, imamo mnogo štete od toga”, rekao je Vučić. Podsetio je da je Srbija izašla na tržište evroobveznica i naveo da plaćamo bar 0,5 odsto veće kamatne stope zbog toga što nismo uveli sankcije Rusiji.

Tagovi:
Pročitajte još: