fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Država će pomoći ocu devojčice koja prodaje krofne za njegovo izlečenje

aktuelno

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali, izjavio je danas da će država pomoći lečenje čoveka, čija je ćerka prodavanjem krofni počela akciju prikupljanja novca za njegovo izlečenje. „Novca imamo, pomoći ćemo. Sinoć sam saznao za taj slučaj, čovek nam se nije obraćao za pomoć i već danas će se pregledati njegova dokumentacija. Žao mi je što ranije nije kontaktirao državne institucije. Naravno da ćemo pomoći“, rekao je Mali.

U toku podnošenje zahteva za subvencionisane poljoprivredne kredite

Ministarstvo poljoprivrede poziva poljoprivrednike da podnesu zahteve kod poslovnih banaka za odobravanje subvencionisanih kredita. Svi zainteresovani mogu da dođu u banku i prilože dokumentaciju koja je potrebna za odobravanje kredita koje subvecioniše Ministarstvo poljoprivrede. Svaki poljoprivrednik ima pravo na kredit kod svoje poslovne banke u visini njegovog kreditnog limita gde država subvencioniše kamatu, a zahvaljujući toj meri Ministarstva poljoprivrede, poljoprivrednicima su na raspolaganju najpovoljniji krediti na tržištu. Pravo na kreditnu podršku imaju fizička lica – nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnici i pravna lica (zemljoradničke zadruge s najmanje pet članova, mikro i mala pravna lica).

UNDP: Pozivi za sufinasiranje inovacija u oblasti cirkularne ekonomije do 27.jula

Ministarstvo zaštite životne sredine i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, uz finansijsku podršku Globalnog fonda za životnu sredinu, objavili su javne pozive za sufinasiranje inovacija u oblasti cirkularne ekonomije. Najboljim inicijativama izabranim kroz ova dva javna poziva će biti dodeljeni finansijski podsticaji u iznosu od po 10.000 američkih dolara kako bi bile sprovedene u praksi, a rok za dostavljanje prijava ističe 27. jula u 17 časova. Otvoreni su pozivi za saradnju nauke i privrede u razvoju i primeni cirkularnih modela poslovanja, kao i poziv za integrisanje neformalnih sakupljača sekundarnih sirovina u sistem upravljanja otpadom, sa ciljem da se podrže rešenja koja doprinose efikasnoj upotrebi sirovina i energije, smanjenju emisija štetnih gasova, i ublažavanju klimatskih promena, kao i poboljšanju kvaliteta života ranjivih grupa.

Od sutra do Bubanj Potoka u šest traka, obilaznica gotova posle više od 30 godina

Poslednja deonica obilaznice oko Beograda, od Straževice do Bubanj Potoka u dužini od 9,74 kilometara, biće puštena sutra u saobraćaj u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Posle više od 30 godina gradnje, od Batajnice do niškog auto-puta kod Bubanj Potoka, moći će da se stigne auto-putem u punom profilu, to jest sa ukupno šest saobraćajnih traka, u dužini od 47 kilometara. Predsednik Vučić prisustvovaće ceremoniji otvaranja obilaznice oko Beograda na deonici tunel „Straževica” – petlja ”Bubanj Potok” u 19 časova, najavljeno je iz Predsedništva. Završetkom obilaznice oko Beograda preusmerava se saobraćaj sa preopterećene osnovne mreže gradskih saobraćajnica na obilaznicu, što doprinosi skraćenju vremena putovanja za tranzitne tokove, smanjenju broja saobraćajnih nezgoda, troškova eksploatacije vozila, štetnih gasova i buke od vozila na užem gradskom području, kažu u Putevima Srbije.

Tagovi:
Pročitajte još: