fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Država povećala mesečne naknade za program “Moja prva plata”

aktuelno - srbija

Vlada Srbije izmenila je Uredbu o Programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“, povećavši mesečnu novčanu naknadu mladima u okviru ovog programa. Prema izmenama i dopunama Uredbe, mladi sa srednjim obrazovanjem će umesto dosadašnjih 25.000 mesečno dobijati 28.000 dinara, a mladi sa visokim obrazovanjem 34.000 umesto dosadašnjih 30.000 dinara.

Vučić: Vlada da sedne i rešava problem cene nafte i naftnih derivata

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Vladu Srbije da razmotri i reši problem cene nafte i naftnih derivata. “Sad je porasla cena akciza, bitno je da se kontroliše cena nafte, jer ode u nebesa. Da nam cena nafte ili dizela ne bi skočila za devet dinara ili deset koliko bi trebalo po tome, da odmah – koliko sutra, sednu i vide kako da taj problem rešavamo”, rekao je Vučić na Hepi TV. Benzin je manje-više pod kontrolom, naveo je Vučić i dodao da je u Srbiji 82 odsto ukupne potrošnje goriva dizel i zbog autobusa i vojske i svega drugoga.

Javni poziv za okrugle stolove na temu finansijska pomoć EU

Ministarstvo finansija objavilo je Javni poziv namenjen organizacijama civilnog društva radi učešća u održavanju okruglih stolova na temu “Finansijska pomoć Evropske unije (EU)”. Rok za prijavljivanje je do 9. oktobra u 15.30 časova, a okrugli stolovi, kako je navedeno u pozivu, biće održani 24. oktobra u Beogradu, 22. novembra u Nišu i 14. decembra u Novom Sadu. Cilj održavanja okruglih stolova, pored upoznavanja organizacija civilnog društva sa ovom tematikom je i da prisutne organizacije po završetku informišu odgovarajuće ciljne grupe o značaju finansijske pomoći EU, prvenstveno o zaštiti finansijskih interesa EU. U pozivu se ističe da će, kada je reč o zaštiti finansijskih interesa EU, akcenat biti na prijavljivanju nepravilnosti i sumnji na prevaru.

Zahtevi za subvencionisane ramove za traktore do 8. decembra

Zahtevi za subvencionisanu dodelu zaštitnih ramova za traktore podnose se Agenciji za bezbednost saobraćaja do 8. decembra, a pozivom za subvencije su obuhvaćeni IMT 533, IMT 539, IMT 540, IMT 542 i IMT 549, saopštila je Agencija. Ugradnja zaštitnih ramova jedna je od glavnih mera za smanjenje broja stradanja i povreda vozača, zbog čega je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture opredelilo 125 miliona dinara za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama, kako bi što više traktora bilo pokriveno zaštitnim ramovima, a vozači traktora zaštićeni, naveli su iz Agencije.

Tagovi:
Pročitajte još: