fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Država povećava premije za mleko

Aktuelno

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković danas je izjavila da će, kao što je predsednik Vučić najavio, država povećati premije za mleko sa 10 na 15 dinara po litru, a biće povećan i iznos po grlu sa 25 na 30 hiljada dinara. “Predsednik je najavio da ćemo finansirati i 50 posto kupovinu steonih junica, a u planu je uvođenje još novih mera. Ja ću narednih dana razgovarati sa proizvođačima, da budem sa njima. Sutra sam u Bogatiću tako da intenzivno pričamo i mislim da ćemo pronaći rešenje za sve njihove probleme”, izjavila je ministarka.

Predsednik Vučić na konferenciji u Minhenu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće u dvodnevnoj poseti Saveznoj Republici Nemačkoj, gde će učestvovati na 59. Minhenskoj konferenciji o bezbednosti, saopštila je pres služba predsednika. Tom prilikom, predsednik će imati niz bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, među kojima su državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Entoni Blinken, ministar spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Džejms Kleverli, predsednik Vlade Republike Grčke Kirjakos Micotakis, kao i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

Vesić: 2024. kreće gradnja auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će sledeće godine početi izgradnja auto-puta Beograd – Zrenjanin – Novi Sad, što je, kako je naglasio, od velikog značaja za sve koji žive na levoj obali Dunava i koji će na novi put moći da se uključe kod petlje Ovča i preko novog mosta na Adi Huji zaobiđu sva naselja na levoj obali Dunava. “Ovo je nova saobraćajnica koju je za narednu godinu najavio lično predsednik Vučić još u novogodišnjem obraćanju. To će bitno rasteretiti saobraćaj na ‘Zrenjanincu’ i Pančevačkom mostu”, rekao je Vesić u Beogradskoj hronici, gde je obrazložio i šta je sve urađeno u Beogradu za 100 dana rada vlade.

U Mirijevu će biti jedna od najvećih pet-zona u Beogradu

Na inicijativu građana Gradske opštine Zvedara, naselje Mirijevo postaće bogatije za jednu od najvećih pet-zona u našoj prestonici, na adresi Matice srpske, a radovi će biti završeni 1. marta. Predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić izjavio je za Tanjug da je na osnovu peticije građana Mirijeva, Gradska opština Zvezdara u saradnji sa JKP “Zelenilo Beograd”, početkom decembra započela radove na izgradnji pet zone – ograđenog uređenog prostora za kućne ljumice. “Očekuje se da za nekih 15 dana, tačnije do 1. marta sve bude završeno, nakon čega će brojni vlasnici kućnih ljubimaca, koji su i pokrenuli peticiju imati prostor gde će svoje kućne ljubimce da izvedu na igru”, rekao je Jeremić.

Tagovi:
Pročitajte još: