fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: “Er Srbija” u aprilu počinje sa testiranjem digitalnog kovid pasoša

“Er Srbija” u aprilu počinje sa testiranjem digitalnog kovid pasoša

“Er Srbija”, u saradnji sa Međunarodnom asocijacijom za vazdušni saobraćaj (IATA), početkom aprila počinje sa testiranjem digitalnog pasoša (IATA Travel Pass), mobilne aplikacije koja pomaže putnicima da lako i bezbedno organizuju putovanje u skladu sa zahtevima država koji se tiču testiranja na kovid 19 ili vakcinacije, najavilo je domaći avio-prevoznik. “Er Srbija” će tako biti jedna od prvih avio-kompanija u Evropi koja će postati deo globalne inicijative, čiji je cilj ponovno otvaranje granica bez karantina, kao i garantovanje bezbednog putovanja i oporavka turizma i avio-industrije.

Goran Papić danas na saslušanju kod tužioca

Bivši zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Goran Papić biće danas saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, po čijem je nalogu uhapšen u utorak. Nakon saslušanja tužilaštvo će odlučiti da li će tražiti od suda da Papiću odredi pritvor. Kako se sumnja, Papić je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto.

Bivši potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić na saslušanju

Bivši potpredsednik fudbalskog kluba Partizan Vladimir Vuletić odazvao se pozivu za informativni razgovor u prostorijama Službe za boru protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije u Makišu. Razgovor sa Vladimirom Vuetićem je u toku, a u svojstvu građanina može da bude ispitivan najviše četiri sata.

KOMBANK DVORANA PREKRŠILA MERE – BIĆE IM IZREČENA KAZNA!

KOMBANK dvorana prekršila je mere i biće im izrečena kazna. Neće biti dozvoljeno održavanje koncerata. Pozvali su se na ono što je dozvoljeno ustanovama kulture, ono što se odnosi na pozorišta, što nije slučaj kada je reč o koncertima, jer za ovakve događaje neophodna je saglasnost Kriznog štaba što nisu imali.

Vučić odlikovao guvernera Razvojne banke Saveta Evrope

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa guvernerom Razvojne banke Saveta Evrope Rolfom Vencelom i tom prilikom mu uručio odlikovanje za unapređenje saradnje Srbije sa tom institucijom. Vencel je odlikovan Zlatnom medaljom za zasluge Ukazom predsednika Republike od 8. marta. On se zahvalio na dodeljenom odlikovanju koje, kako je rekao, vidi i kao obavezu da se nastavi dobra saradnja sa Srbijom.

Dačić: “Prisluškivanje Vučića uz logistiku sistema je DRŽAVNI UDAR”

Skupština Srbije podržava sve mere u borbi protiv mafije, izjavio je predsednik parlamenta Ivica Dačić i ocenio da prisluškivanje predsednika Aleksandra Vučića uz pomoć ljudi iz državnog sistema predstavlja državni udar. – Nije samo reč o tome da su oni koji su radili u državnom sistemu, pa i MUP-u, zloupotrebili poverenje, već da su prekršili Ustav naše zemlje. Da neko može neovlašćeno da prisluškuje predsednika, koji je izraz državnog jedinstva, i da neko sebe proglasi da je viši od najvišeg sistema ustavom predviđene vlasti, to je rušenje ustavnog poretka i državni udar – rekao je Dačić u Skupštini Srbije.

Zaev o dešavanjima u regionu i odnosima Srbije i Severne Makedonije: Balkan više nije tempirana bomba

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da smatra da Balkan više nije tempirana bomba, već da je to “evropski Balkan na kojem se grade mostovi prijateljstva, gde se kroz dijalog i razgovor pronalaze rešenja”. Srbija je donirala nekoliko hiljada vakcina Severnoj Makedoniji, a upitan da li je time završen period od pre četiri godine kada je pretio prekid diplomatskih odnosa dve zemlje, Zaev je odgovorio da su srpski i makedonski narod uvek bili bratski.

Tagovi:
Pročitajte još: