fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Godina velikih investicija u Vojvodini

aktuelno - investicije u Vojvodini

Vlada AP Vojvodine proglasila je ovu godinu godinom velikih investicija u pokrajini. Za lokalne samouprave izdvojeno je više od 13, 5 milijardi dinara, a nastavljaju se ulaganja u velike infrastrukturne projekte i u oblast zdravstva. Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade izdvojio je najznačajnije projekte: radovi na rekonstrukciji objekata u Sremskoj Kamenici, gradi se Kamenica tri, a očekuje se i rekonstrukcija Kamenice jedan. Takođe, radi se brza pruga od Novog Sada do Subotice. Govoreći o prečistačima voda, rekao je da je urađen prečistač u Bačkoj Topoli i u Malom Iđošu je završen, a u pripremi je prečistač u Zrenjaninu. “Kada je reč o izgradnji postrojenja za pijaću vodu, priprema se takvo postrojenje u Odžacima, u Temerinu i u Beočinu”, napomenuo je Mirović.

Srbija neće glasati za isključenje Rusije iz Saveta bezbednosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je gotovo siguran da će zapadne sile pokušati da Rusiju isključe iz Saveta bezbednosti UN i istakao da Srbija za to neće glasati. “Da li će to uspeti ili ne, videćemo”, rekao je Vučić u Njujorku, odgovarajući na pitanja novinara šta bi moglo da se desi sa Srbijom ukoliko bi Rusiju isključili iz Saveta bezbednosti UN i ocenio da bi za Srbiju to bila katastrofa zbog KiM. On je naveo da za to postoje tri opcije od kojih je jedna, kako je rekao, da Rusiji ograniče pravo veta za sve što se tiče sukoba u Ukrajini, ali da to mogu da prošire i kažu da se odnosi na sve što se tiče pitanja teritorijalnog integriteta i za celu Evropu.

Abazović: Saradnja sa Srbijom i Vučićem nikad nije bila bolja

Predsednik vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović ocenio je da saradnja te zemlje sa Srbijom i predsednikom Aleksandrom Vučićem nikada nije bila bolja, ali da ima prostora za dalja poboljšanja. “Mi idemo ka tome, ka normalizaciji odnosa. Nismo čekali, ja sam odmah nakon formiranja Vlade pošao u zvaničnu posetu Beogradu. Ta poseta je bila vrlo dobra, već smo rešili jedno pitanje koje je bilo nekorektno, a to je bespotrebno zadržavanje crnogorskih poslanika na granici, ali imamo da rešimo i druga pitanja, ali verujem da sve to ide u dobrom pravcu”, istakao je Abazović tokom razgovora u Njujorku sa predstavnicima medijskih kuća iz Crne Gore, našeg regiona i Evrope, a prenela Adria TV.

Selaković i Lavrov potpisali Plan konsultacija za 2023-2024

Šef srpske diplomatije Nikola Selaković i njegov ruski kolega Sergej Lavrov potpisali su u Njujorku Plan konsultacija ministarstava spoljnih poslova Srbije i Rusije za 2023-2024. Dvojica ministara dokument su potpisala na marginama 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, a video snimak je objavljen na Tviter nalogu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Vulin otvorio „Srbija reli“ u Vrnjačkoj Banji

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin svečano je otvorio sinoć 55. po redu „Srbija reli“ u Vrnjačkoj Banji, u organizaciji Auto moto saveza Srbije. „I ove godine smo zajedno, ne samo da pokažemo da smo najbolji vozači, već da pokažemo da smo najbolji ljudi. Ima, kažu, mesta u kojima je voda bolja, lekovitija, toplija, ali nema tog mesta u kome naše goste čekaju bolji ljudi, nema tog mesta u kome će se bolje i lepše osećati naši gosti. Ovo je mesto u koje se vredi vratiti“, rekao je ministar.

Obuka pripadnika vojne brigade za zaštitu vazdušnog prostora

Obuka stalno zadejstvovanih snaga za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Srbije realizuje se na radarskim položajima 126. brigade VOJIN – brigade vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja, saopštili su iz Ministarstva odbrane. Obuka se izvodi u okviru redovnih aktivnosti, a obuhvata uvežbavanja radarskih tehničara, operatora za izlaganje podataka i operatora za identifikaciju, koji su angažovani na ključnim radarskim sredstvima i sistemima.

Za program Moja prva plata prijavilo se 10.313 firmi

Za učešće u ovogodišnjem programu Moja prva plata prijavilo se 10.313 poslodavaca, kojima je potrebno 26.905 mladih praktikanata za 18.006 različitih radnih pozicija, saopštila je Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ). Filijale NSZ će u narednom periodu obraditi podatke i proveriti ispunjenosti uslova za učešće u programu svih podnetih prijava i oglašenih pozicija, a na portalu Moja prva plata biće objavljene sve odobrene pozicije poslodavaca. Iz NSZ podsećaju da je javni poziv za ovaj program raspisan 22. avgusta i da će on biti realizovan kroz četiri faze.

Vučić se sastao sa Lavrovom u Njujorku

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom na marginama poslednjeg dana učešća na Generalnoj debati 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. “Razgovarao sam danas sa ministrom Lavrovom i ponovio opredeljenje Srbije za poštovanje Povelje UN i Rezolucije 1244 SB UN i zahvalio na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije”, naveo je Vučić.

Tagovi:
Pročitajte još: