Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Građani mogu do 5. maja da prijave inovacije za takmičenje tehnoloških inovacija

aktuelno

Građani koji mogu da naprave tim koji će stati iza određene inovacije u obliku proizvoda ili usluge, koja se može naći na tržištu, mogu do 5. maja konkurisati u kategoriji realizovane inovacije u okviru takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji, rečeno je na prezentaciji ovog takmičenja u Regionalnoj Privrednoj komori (RPK) Kruševac, objavila je RPK. Organizator takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji (NTI 23) je resorno Ministarstvo nauke Srbije, a realizuje ga organizacioni tim sa Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Vučić čestitao Dan Vojske Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije ministru odbrane Milošu Vučeviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije. “Poduhvat koji je Karađorđe započeo na Sretenje, Miloš je počeo da privodi kraju na Cveti. Ta dva najveća praznika srpske države sećaju nas na dve prve, burne decenije 19. veka. Ista veličanstvena generacija naših predaka uvela je Srbiju u moderno doba i slobodu”, naveo je predsednik Vučić u čestitki. Dodao je da u spomen na Cveti, to jest dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, a sećajući se, diveći se i klanjajući se senima ljudi koji su utemeljili obnovljenu srpsku državnost, mi danas sa ponosom i pijetetom prema svim generacijama naših vitezova, proslavljamo najveći vojni praznik – Dan Vojske Srbije. Predsednik je istakao da je srpska vojska nastala iz ustaničkih četa, iz naroda i da je oduvek ključni faktor državne stabilnosti, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Srpska lista: Vučić jedini saveznik i iskreni borac za srpski narod

Na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija pokazalo se da je predsednik Aleksandar Vučić jedini saveznik i borac za srpski narod koji je suočen sa velikim pritiscima, saopštila je večeras Srpska lista. “U vremenu kada se Srbi na Kosovu i Metohiji suočavaju sa najvećim pritiscima od strane antisrpskog režima Aljbina Kurtija, na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija još jednom se pokazalo ko je jedini saveznik i iskreni borac za naš narod u ovim teškom vremenima, a to je predsednik Aleksandar Vučić”, navodi se u saopštenju. Kako se dodaje, bez obzira na sve laži i podmetanja iz Prištine, kao i nastojanja njihovih mentora da ih predstave kao konstruktivnu stranu, danas se usred Njujorka čula jasna poruka da je potrebno zaštititi srpski narod koji je izložen neskrivenoj represiji i progonu od strane kosovskih institucija.

Poslanici usvojili izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima kojima se pomeraju rokovi za raspisivanje i glasanje na lokalnim izborima. Za izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima glasalo je 165, protiv je bilo 26, dvoje je bilo uzdržano, a 11 nije glasalo od 204 poslanika. Skupština je prihvatila da ovaj zakon zbog naročito opravdanih razloga stupa na snagu u roku kraćem od osam dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku. Izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima se omogućava da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana – 2. juna, što je bio jedan od zahteva opozicije u razgovorima o poboljšanju izbornih uslova.

Tagovi:
Pročitajte još: