Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Gradnja Tiršove 2 predviđena za septembar

Gradnja Tiršove 2 predviđena za septembar

Delegacija EU u Srbiji, Vlada Srbije i Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima raspisali su međunarodni tender za izvođenje pripremnih radova na uređenju gradilišta za izgradnju nove univerzitetske dečije bolnice Tiršova 2 u Beogradu. Kako je navedeno u tenderu, izvođenje pripremnih radova na uspostavljanju gradilišta uključuje pripremu lokacije i organizaciju gradilišta, izgradnju pristupnog puta gradilištu i izgradnju nosećih konstrukcija za obezbeđenje temeljne jame. Očekuje se da će radovi početi od septembra 2021. i biti završeni do aprila 2022. godine. 

Premijerka Srbije danas na Delfi forumu u Atini

Predsednica Vlade Ana Brnabić učestvovaće danas na Ekonomskom forumu Delfi u Atini. Tokom boravka u glavnom gradu Grčke, premijerka Srbije imaće i niz bilateralnih susreta. Brnabić će se u okviru posete sastati sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom, kao i sa predsednicom Grčke Katerinom Sakelaropoulou.

Lončar i Vujović osudili napade na sina predsednika Republike

Članovi predsedništva SNS Irena Vujović I Zlatibor Lončar najoštrije su osudili pisanje portala “Direktno” da je Danilo Vučić, prema navodima navijacke grupe Partizana “Južna strana 1970”, obećao pomoć države u preuzimanju južne tribine. Vujović je izjavila da je širenje neistina o sinu predsednika Srbije posredstvom “Đilasovog portala” i njegovo dovođenje u vezu sa određenim navijačkim grupama “bedan pokušaj diskreditacije” i porodice i politike koju zastupa Aleksandar Vučić. Lončar u svom reagovanju kaže pomislio bi neko da na “gluposti Dragana Ðilasa više ne treba da se osvrćemo i reagujemo”, ali kad su deca u pitanju tu, ističe, nema praštanja i okretanja glave na drugu stranu.

UAE i Srbija: Potpisan sporazum o priznavanju potvrda o vakcinaciji

Sporazum o uzajamnom priznavanju vakcinacija između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata stupiće na snagu 15. maja i njime će biti određeni tehnički uslovi i načini elektronske validacije potvrda o tome da je vakcinacija obavljena. Sporazum su potpisale ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i ministarka za međunarodnu saradnju Ujedinjenih Arapskih Emirata Rim Al Hašimi.

Srbiji su neophodne zelene kapitalne investicije

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i ambasadorka Kine Čen Bo razgovarale su o aktuelnim projektima koje u Srbiji sprovode kineski partneri, ali i o mogućnostima za nove projekte iz oblasti ekologije u narednom periodu. Vujović je navela da je prioritet u resoru koji vodi borba sa aerozagađenjem, upravljanje čvrstim otpadom i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, u čemu Kina ima veliko iskustvo.

Vlada potvrdila dogovor sa Turskom o priznavanju sertifikata

Vlada Srbije je na današnjoj sednici potvrdila dogovor vlada Srbije i Turske o uzajamnom priznavanju sertifikata o vakcinaciji protiv Kovida-19. Građanima dve zemlje će od petka, 14. maja, biti omogućen ulazak na teritoriju druge države bez testa i primene mere karantina ukoliko imaju sertifikat o vakcinaciji izdat od strane nadležnih organa Srbije, odnosno Turske.

Srbija uz pomoć Kine po hitnom postupku bez tendera gradi Centar za sekvenciranje genoma i bioinformatiku za praćenje mutacija virusa

Državni Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo (IMGGI), zajedno sa Pekinškim institutom za genomiku (Beijing Genomics Institute) planira da uz podršku Vlade Srbije izgradi Centar za sekvenciranje genoma i bioinformatiku bez objavljivanja javnog poziva koji je objavila Republička direkcija za imovinu. Predmet nabavke su građevniski radovi na rekonstrukciji objekta u okviru Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo u Ulici Vojvode Stepe u Beogradu, a za potrebe Centra za sekvenciranje genoma i bioinformatiku koji bi se, kako se navodi, pre svega bavio praćenjem mutacija odnosno varijanti SARSCoV-2 u Srbiji.

Specijalni bunker u automobilu, zaplenjeno 26 kilograma marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, zaplenili su oko 26 kilograma marihuane i uhapsili N. B. (1988) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je u Beogradu pretresom automobila marke “škoda superb”, kojim je upravljao osumnjičeni, u specijalno izrađenom bunkeru pronašla i zaplenila 52 paketa sa marihuanom.

Tagovi:
Pročitajte još: