fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Infrastruktura – najčvršća veza Srbije i Kine

aktuelno

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Kine u Srbiji Čen Bo. Vesić i Čen su sa zadovoljstvom konstatovali da su tokom mandata ambasadorke postignuti ogromni rezultati u oblasti infrastrukture u Srbiji, saopšteno je iz Ministarstva.

Brnabić: Prioritet je očuvanje nacionalnih i strateških interesa

Premijerka Ana Brnabić istakla je danas da je ideja da se Predlogom zakona o upravljanju privrednim društvima u vlasništvu Srbije obezbedi lakše upravljanje javnim preduzećima, transparentnije objasni šta su ciljevi preduzeća, kako bi država znala da li tim preduzećima upravlja na način da stiču veću dobit za sve građane. Premijerka je objasnila da smo do sada imali dva zakona koja su uređivala tu oblast. “Prvi je Zakon o javnim preduzećima, dok je drugi Zakon o privrednim društvima, koji uređuje sva privredna društva bez obzira da li Srbija u njima ima većinsko vlasništvo ili ne. Bila nam je ideja da ta dva zakona objedinimo kako bi napravili čitav pravni sistem jednostavnijim i transparentnijim, i kako bi efikasnije rukovodili preduzećima u kojima država ima većinsko vlasništvo”, rekla je Brnabić na TV Hepi.

Vučić sutra na otvaranju deonice Auto-puta mira Niš – Merošina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće u sredu, 26. jula otvaranju deonice Auto-puta mira (E-80) Niš-Merošina, saopštila je danas Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije. Kako se navodi, prezentacija projekta auto-puta E-80 Niš-Merdare počeće u 9 sati, a zatim sledi obilazak nove deonice auto-puta u dužini od 5,5 kilometara. Posle toga, ističe se, sledi prezentacija turističkih organizacija Nišavskog i Topličkog okruga, a potom i obraćanje Vučića i šefa delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuela Žiofrea.

Tagovi:
Pročitajte još: