Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: IPARD 3 kreće do kraja godine, biće finansirani i dronovi

aktuelno

Do kraja godine očekuju se i prvi javni pozivi u okviru IPARD III ciklusa, najpre za Meru 1, gde postoji najveće interesovanje korisnika, a onda i za ostale reakreditovane mere, objavilo je IPARD Upravljačko telo u najnovijem biltenu. Investicije koje će biti podržane IPARD III programom odnosiće se na nabavku opreme, mašina i mehanizacije, izgradnju i rekonstrukciju proizvodnih i pratećih objekata, što će značajno doprineti dostizanju evropskih standarda u oblasti higijene, bezbednosti hrane, dobrobiti životinja, zaštite životne sredine, kao i osnaživanju poljoprivrednih proizvođača i prerađivača za plasman proizvoda na tržište EU.

Predsednik Vučić čestitao Dan Kopnene vojske

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je pripadnicima Kopnene vojske čestitao 16. novembar – Dan tog vida Vojske Srbije. “Koračajući stopama junaka koji su s nepokolebljivom verom i nadom tog 16. novembra 1914. godine na Kolubari jurišali za slobodu svoje otadžbine, već punih 109 godina uspešno čuvate uspomenu živom, baštineći tradicije vida kopnene vojske”, naveo je Vučić u čestici.

Gujon: Premeštanje spomenika srpskim vojnicima je pogrešno

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon poručio je danas da je pomeranje spomen ploče srpskim vojnicima stradalim u ratovima od 1912. do 1918. godine na groblju u Prištini “nešto pogrešno što pokazuje da nema poštovanja prema mrtvima, prema herojima”. Gujon je u snimku objavljenom na platformi X ocenio da je to “u najboljem slučaju ogromna greška jednog birokrate, u najgorem slučaju to je politička poruka”, u šta, kako je naveo, ne želi da veruje.

U Novom Sadu održana svečana akademija povodom slave grada

Svečana akademija povodom slave Grada Novog Sada održana je sinoć u Srpskom narodnom pozorištu. Svečani program počeo je u 19 časova, a na glavnoj sceni “Jovan Đorđević” predstavljeno je nekoliko horova, bogat kulturno umetnički program i tradicionalna svečana beseda posvećena prazniku koju je ove godine govorio profesor Boris Stojkovski.

Vučević na otvaranju Trga Radomira Putnika

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević svečano je danas otvorio rekonstruisan Trg Radomira Putnika u Kragujevcu. On je istakao da mu je velika čast što je na svečanosti u Kragujevcu, staroj prestonici u centru Šumadije i naglasio da je koren državotvornosti obnovljene Srbije kao ptice feniks, od Ustava, Gimnazije, Pozorišta, namenske industrije, od prve elektrifikacije, što je tada bilo nezamislivo za dobar ili najveći deo Evrope, upravo počeo u Kragujevcu.

Tagovi:
Pročitajte još: