fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Javni poziv poljoprivrednicima za IPARD III u četvrtom kvartalu 2023.

aktuelno

Državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Milica Đurđević izjavila je da su u toku završne aktivnosti za početak primene IPARD III programa, koji bi sa realizacijom i prvim javnim pozivima trebalo da krene u četvrtom kvartalu 2023. godine. ” Ministarstvo poljoprivrede staviće akcenat na IPARD program koji se trenutno sprovodi u Srbiji, a njegov glavni cilj je podrška poljoprivrednih proizvođača i prerađivača da modernizuju i povećaju produktivnost u sektoru poljoprivrede, ali i da poboljša kvalitet života u ruralnom području”, rekla je Đurđević. Prema njenim rečima, u toku je sprovođenje IPARD II programa za period od 2014. do 2020. godine, u okviru kog su akreditovane četiri mere.

Ekspo 2027. donosi nove investicije i radna mesta

Direktorka Beogradskog sajma Danka Selić izjavila je da će organizacija Međunarodne specijalizovane  izložbe Ekspo mnogo značiti privredni rast Srbije, jer će doneti nove investicije i radna mesta. Ona je rekla Tanjugu da se na Ekspo 2027. u Beogradu očekuje više od  2,5 miliona posetilaca, kao i da je ekonomski efekat te izložbe procenjen na 1,1 milijardu evra. “Organizacija ove manifestacije za našu zemlju mnogo će značiti, jer donosi investicije, koje će se višestruko vratiti, kao i nova radna mesta, a to znači i veći privredni rast i snažniju ekonomiju”, istakla je direktorka Beogradskog sajma.

Predsednik Vučić čestitao Micotakisu na izbornoj pobedi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras premijeru Grčke Kirjakosu Micotakisu na pobedi u drugom krugu parlamentarnih izbora, kojom je obezbedio još jedna četvorogodišnji mandat. “Potpuno sam siguran u njegovu posvećenost razvoju Grčke i dobrobiti njenog naroda i u njegovu težnju da nastavi jačanje veza između naših prijateljskih i bratskih naroda”, napisao je Vučić na svom Tviter nalogu.

Ministarka Begović: Uspešna saradnja sa kineskom biotehnološkom grupom BGI

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović, imala je priliku da u kineskom gradu Tjenđinu poseti BGI (Bi-Dži-Aj) grupu, koja je vodeća u oblasti biotehnologije i biomedicine. Begović je istakla da saradnja sa ovom kompanijom uspešno traje već tri godine i da se prevashodno ogleda u pomoći tokom pandemije virusa korona, donaciji za dve laboratorije Vatreno oko u Nišu i Beogradu, kao i u osnivanju Centra za sekvenciranje genoma i bioinformatiku.

Tagovi:
Pročitajte još: