Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Još niže cene goriva ove nedelje

aktuelno - srbija

Maksimalna maloprodajna cena evro dizela u narednih sedam dana biće niža za dva dinara i iznosiće 195 dinara, a evro premijum BMB 95 benzina ostaće ista – 164 dinara za litar. Vlada Srbije je ranije obnovila uredbe i odluke o naftnim derivatima i gasu, tako da je važenje Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte produženo do kraja januara.

Vučić: KFOR odgovorio negativno na zahtev o povratku vojske i policije na KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je KFOR negativno odgovorio na naš zahtev o povratku srpske vojske i policije na KiM i istakao da su “slučajno” taj negativni odgovor uručili baš na Badnji dan. “Svi smo znali i očekivali taj odgovor, mislim da sam to negde i najavio. Mislim da su oni u svom pažljivo sastavljenom pismenu upućenom kao odgovor Vladi Srbije na njen zahtev, a onda sam preko vojnog kabineta i ja dobio na upoznavanje. Odgovorili su naravno da oni smatraju da  nema potrebe za povratkom Vojske Srbije i oružanih snaga Republike Srbije na teritoriju KiM, pritom se pozivajući na Rezoluciju 1244”, rekao je Vučić za Pink.

U novembru otvaranje kongresnog dela Sava centra, počelo zakazivanje datuma

Radovi na rekonstrukciji Sava centra odvijaju se u skladu sa očekivanjima, a u novembru ove godine biće otvoren kongresni deo tog objekta sa ukupno 40 kongresnih dvorana različitih veličina koje će moći da se spoje u nekoliko većih ili da bude više manjih, u zavisnosti od potreba održavanja događaja, kažu u kompaniji “Delta Real Estate”. Prema rečima direktorke projektovanja i izgradnje u toj kompaniji Katarine Gajić, u planu je i jedna potpuno nova, “immersive” sala koja omogućava projekcije na svim zidovima prilikom predstavljanja prezentacija, video sadržaja…

Vučević: Motiv za napad na dečake je politika koja dolazi iz Prištine

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je danas da je motiv za napad na dečake, ranjene u selu Gotovuša kod Štrpca, politika koja dolazi iz Prištine, koja decenijama unazad govori da su Srbi uljezi i neki strani element koji treba izbaciti. Vučević je na TV Prva, odgovarajući na pitanje kome smeta srpski badnjak i trobojka i da li ćemo otkriti ko je kriv za napad na dečake kod Štrpca, rekao da je razumeo da je počinilac otkriven i da se nalazi pred istražnim organima, ali ocenjuje da se stvarni motiv krije iza politika i da među albanskim političarima preovladava narativ da su Srbi problem i da ih treba oterati.

Tagovi:
Pročitajte još: