Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Još sutra prijave studenata za praksu u Ministarstvu građevinarstva

aktuelno - građevinarstvo

Sutra, 9. marta, ističe rok za prijavu studenata Univerziteta u Beogradu za obavljanje plaćene stručne prakse u sektorima i odeljenjima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, u skladu sa Protokolom o saradnji koji su potpisali resorni ministar Goran Vesić i rektor BU Vladan Đokić. U ovom ciklusu, kako kažu, stručnu praksu će moći da pohađa ukupno 30 studenata Univerziteta u Beogradu. “Praksa će trajati od 20. marta do 20. juna ove godine, a studenti će za to vreme imati obezbeđenu novčanu nadoknadu. Polaznici prakse će imati priliku da rade na infrastrukturnim projektima i razvojnim aktivnostima u oblasti saobraćaja i građevinarstva u Srbiji uz podršku neposredno određenih mentora iz reda zaposlenih”, navodi se u saopštenju.

Završeno postrojenje za korišćenje deponijskog gasa u Vinči

Generalni direktor Beočista energija Vladimir Milovanović izjavio je na Kopaoniku da je završeno postrojenje za korišćenje deponijskog gasa u Vinči i da se vrše poslednje pripreme za izgradnju mreže za prikupljanje tog gasa. Milovanović je, govoreći o projektu postrojenja za tretman otpada i proizvodnju energije i postrojenja za reciklažu građevinskog otpada i zatvaranju postojeće deponije u Vinči, rekao da bi ceo projekat trebalo da bude potpuno gotov do kraja godine, u smislu početka pružanja usluga gradu Beogradu. “Očekujemo da ćemo moći do kraja ove godine da objavimo početak pružanja svih ugovorenih usluga gradu Beogradu, jer termoelektrana na komunalni otpad je u fazi završnih testiranja i mi već sada spaljujemo određene manje količine otpada. Naravno to je sada malo uhodavanje, ali mogu da kažem da je sistem za prečišćavanje dimnih gasova dimenzionisan tako da odgovara najnovijim zahtevima EU”, kazao je Milovanović.

Gojković: Srbija ostaje posvećena promovisanju rodne ravnopravnosti

Potpredsednica Vlade, predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i ministarka kulture Maja Gojković poručila je u Njujorku da Srbija ostaje posvećena promovisanju rodne ravnopravnosti i eliminisanju svih oblika diskriminacije žena i devojčica. Gojković je u sedištu UN u Njujorku u obraćanju učesnicima Ministarskog okruglog stola na prioritetnu temu „Dobre prakse u rešavanju barijera kako bi se premostila rodna digitalna podela i promovisalo obrazovanje u digitalnom dobu za postizanje rodne ravnopravnosti” koji je organizovan tokom 67. zasedanja Komisije za status žena (CSW), rekla da svako od nas mora doprineti prevazilaženju rodnih podela i diskriminacije, ohrabrujući žene i devojčice da napreduju u svim oblastima razvoja. Ona je ukazala da je evidentno da tokom istorije rodna ravnopravnost nije prvi put na prelomnoj tački i upozorila da današnja globalna previranja naizgled skreću pažnju sa procesa napretka ka punijoj rodnoj ravnopravnosti, kao i da novi oblici ugrožavanja ženskih prava prete da ponište decenije dostignuća, saopšteno je iz ministarstva kulture.

Đerlek: Budućnost poljoprivrede je u malim gazdinstvima i farmama

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek razgovarao je danas u Novom Sadu sa predstavnicima Regionalne razvojne agencije ”Bačka” o saradnji i podršci kapacitetima ove agencije, a u okviru posete Bačkom okrugu obišao je prostorije i proizvodni pogon mlekare ”Carpe diem“ u Krušedolu. Ministar Đerlek je tokom prethodnog perioda obišao većinu regionalnih agencija u Srbiji i ocenio da su upravo one jedan od najznačajnijih, a često i jedini pokretač razvoja u pojedinim lokalnim sredinama i snažna podrška pojedincima u pokretanju sopstvenih biznisa.

Tagovi:
Pročitajte još: