fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Jovanović – “Želimo da EXPO2027 bude potpuno digitalan”

aktuelno

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović rekao je da je Međunarodna specijalizovana izložba EXPO koja treba da se održi 2027. godine u našoj zemlji dodatan motiv da se pospeši razvoj IT sektora. “Želimo da svetska izložba bude potpuno digitalna. Dakle, da dominira tehnologija, da imamo dronove, leteće taksije, autonomna vozila i to sve pospešuje razvoj IT sektora. I ako svake godine budemo rasli za po 30 odsto, to je rezultat od 10 milijardi evra”, rekao je ministar Jovanović.

Vučić: Otpočeo sam konsultacije za mandatara za sastav Vlade Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je otpočeo konsultacije o kandidatu za predsednika vlade sa svima koji će svoje predstavnike imati u novom sazivu Narodne skupštine Srbije. Kako je objavio na svom Instagram nalogu buducnostsrbijeav, Vučić je danas razgovarao sa predstavnicima lista Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi i Ruska stranka – Slobodan Nikolić.

Vesić: Opozicija lažima pokušava Srbiji da ukine sredstva iz fondova EU

Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je danas da pojedini opozicioni poslanici, u nameri da dođu na vlast, a uprkos volji građana Srbije, pokušavaju da u javnom mnjenju Evropske unije kreiraju netačnu informaciju o tome da naša zemlja ne koristi sredstva iz fondova EU u skladu sa njenim odlukama, što je “skandalozno” i pokušaj da se Srbiji ukinu ta sredstva. “To što oni rade nikada niko u istoriji Srbije nije radio. Bilo je različitih ljudi koji su služili stranim interesima kroz istoriju, ali to da direktno pokušavate da otmete novac koji pripada građanima Srbije za infrastrukturne projekte, da bi vas neko doveo na vlast, kao što rade Radomir Lazović i njemu slični, to je zaista neverovatno”, rekao je Vesić.

Srbija kargo: Nije bilo curenja fosforne kiseline u Rumi, niti bilo kakve opasnosti

Menadžer za transport i vozna sredstva preduzeća Srbija kargo Saša Tomić rekao je Tanjugu nakon iskliznuća četiri vagon cisterne jutros u Rumi da u tom akcidentu nije bilo curenja fosforne kiseline, niti bilo kakve opasnosti, kao i da će detalje i uzrok nezgode utvrditi mešovita komisija koja vrši uviđaj. Iskliznuće se dogodilo jutros oko sedam sati, a u pitanju je voz koji je saobraćao na relaciji Prahovo – Šabac i u svom sastavu imao 12 vagon cisterni, naveo je Tomić.

Tagovi:
Pročitajte još: